Vivát a VASÁRNAPBAN: Kubicska Kucsera Klára

Vasárnap

Aki nemcsak a szakmájában teljesít kiemelkedően, hanem emellett közéleti, város- és értékvédő feladatot is végez, az minden tiszteletet megérdemel

Ha mindezt magyarként szlovák környezetben teszi, úgy, hogy a többségi nemzet képviselői is adnak a szavára, nemcsak büszkék lehetünk rá, hanem köszönettel is tartozunk neki, hiszen általa bennünket is jobb fényben látnak. Kubicska Kucsera Klára, aki a napokban töltötte be 85. életévét, ilyen ember.

A neves művészettörténész ma is azt mondja, a munkája segítette át élete nehéz szakaszain. „Ha az ember ilyen komoly kort él meg, már látja, hogy a sikerek és szép élmények mellett mennyi bajt, bánatot kell elviselni. Nem csak a szépre emlékezem, de a munkám mindig adott annyi örömet, hogy egyensúlyozza a nehéz dolgokat.”

Hol született? Kik voltak a felmenői? Milyen emlékek kötik Lévához? Hogyan élte át a 20. századi történelmet? Hogyan került Komáromba? Hogyan került a látókörébe a művészettörténet? Milyen volt a pozsonyi egyetem? Hol mindenhol dolgozott a diploma megszerzése után? Hogyan vélekedik a mai építészetről? Mivel foglalkozik saját eredményei helyett?

Vrabec Mária interjújában ezekre a kérdésekre is választ kapunk a már megvásárolható Vasárnapban.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?