2+1 mennyei csirke recept

miko

Szereted a csirkehúsból készült ételeket, de már unod a klasszikus recepteket? Szívesen kipróbálnál új ízeket, de eddig még nem találtál egy igazán jó receptet? Ha szeretnéd feldobni az egyhangú étkezéseket, akkor most hoztam neked 2+1 mennyei receptet.

A csirkehúst a többség szereti. Legalábbis én még nem találkoztam olyan emberrel, aki mást mondott volna. Nagyon sokféle képen felhasználható, ízletes és könnyen hozzáférhető. Viszont lássuk be, általában ugyanazokat az ételeket készítjük belőle, grillcsirke, rántott csirke esetleg szoté. Hiába finom és szereti az egész család, idővel az ember kicsit ráun.

Ezért hoztam neked most 3 különleges csirke receptet, amik elkészítéséhez nem kell Gordon Ramsay-nek lenned, mégis te lehetsz az est sztárja. Vágjunk bele!

Ropogós mézes-fokhagymás csirke

A méz és fokhagyma keverékét a népi gyógyászatban megfázás és köhögés enyhítésére javasolják, én most egy sokkal finomabb verzióban mutatom be ezt a kombinációt. Mivel pácolt húsról van szó, ezért ajánlott még az előző nap elvégezni, hogy az ízek alaposan átjárják a husit.

Hozzávalók

4 csirkecomb

4 gerezd fokhagyma

2 evőkanál méz

1,5 dl fehérbor

1 citrom

fél dl olívaolaj

fél dl szójaszósz

kakukkfű

só, bors

Elkészítés

A csirkecombokat mossuk meg és húzzuk le róluk a bőrt. A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel, a szójaszósszal és egy pici sóval keverjük össze. Forgassuk bele a lebőrözött csirkecombokat, és hűtőszekrényben hagyjuk őket pácolódni egy éjszakán át.

Tegyük a csirkecombokat előmelegített sütőbe, egy fóliával kibélelt tepsiben, és süssük közepes lángon 30 percig.

 

Currys zöldséges csirke

A következő recept az egzotikus Indiából származik. Ne aggódj, a hozzávalók könnyen beszerezhetők nálunk is, és amilyen finom, annyira egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé

1 db piros kaliforniai paprika

1 db közepes padlizsán

2 dl víz

3 tk curry por

2 kk só

1 darab fehérhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek kókuszolaj

Elkészítés

A húst alaposan megmossuk. Felkockázzuk a csirkemellet, a paprikát, a padlizsánt, és besózzuk.

Egy serpenyőben olajat melegítünk, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk benne. Miután kész, beledobjuk a kockákra vágott csirkemellet, és fehéredésig sütjük, majd beletesszük a kockára vágott paprikát és padlizsánt. Kicsit átforgatjuk, hogy a zöldségek kapjanak egy szép színt.

Végül felöntjük kevés vízzel, és rászórjuk a curryport, összeforraljuk és már tálalhatjuk is párolt rizzsel.

 

Mandulával és mazsolával töltött csirke

Végül, de nem utolsó sorban következzen egy isteni töltött csirke recept.

Hozzávalók

1 db konyhakész háztáji csirke

2 db zsemle

5 dkg mandula

4 dkg mazsola

1 db tojás

0,4 dl tej

6 dkg vaj

Elkészítés

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül-belül besózzuk és félretesszük. A zsemléket felkockázzuk, beletesszük egy tálba a felaprított mandulával, a mazsolával, a tojással, a tejjel és a vaj felével. Alaposan összedolgozzuk az egészet.

A csirke hasüregét megtöltjük a mandulás keverékkel, majd fehér cérnával összevarrjuk a nyílást. A megmaradt vajjal megkenegetjük, tepsibe tesszük, befedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát. A csirkét ropogósra pirítjuk, ha szükséges, meglocsoljuk egy kevés vízzel.

Sült burgonyával, forrón tálaljuk.

Ezen receptek valamelyikének elkészítésével nagy sikert fogsz aratni a családod vagy a barátaid körében. A könnyen beszerezhető hozzávalókkal fel tudod dobni az egyhangú étkezéseket.

Az egyik legfontosabb dologról ne feledkezz meg, mégpedig az alapanyagok minőségéről és frissességéről. A rosszul megválasztott hozzávalók elronthatják az összhatást és úgy érezheted, hogy feleslegesen sürögtél forogtál a konyhában.

További hasznos tippekért, receptekért és friss, háztáji alapanyagokért látogasd meg a Facebook oldalunkat és a honlapunkat. Igény szerint akár az ajtó küszöbéig szállítjuk a megrendelésed, természetesen minden biztonsági előírást betartva.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?