Úton lenni

Vasárnap

Úton vagy? Jó irányba haladsz? Szoktál ezen egyáltalán gondolkodni? Kell ezen egyáltalán gondolkodni? Mennyire vagy tudatos ezzel kapcsolatban? A saját utadat járod? Mi az, hogy saját, és mi az, hogy út?

A sok kérdés pusztán azért, hogy elgondolkodj. Ha nem szoktál ezzel a témával foglalkozni, azért, ha igen, akkor azért. Bizonyosan van egy képed önmagadról, a helyzetedről, az életedről. Mindarról, ami veled történt, és arról is, ami nem. A mérlegelés idejét éljük, idén mindenképpen, s ha valamerre elbillentenéd annak a bizonyos mérlegnek a nyelvét, hát most megteheted.

Ez pusztán javaslat, én ugyanis nem dönthetek helyetted. Az a nem túl jó hírem van, hogy senki sem dönthet helyetted. Mint ahogy a fenti kérdésekre sem tudom neked megadni a választ, ezért hagytam „lógva” őket, hogy te magad, akkor, amikor készen állsz rájuk, megválaszold őket.

Amit tenni és hozzáadni tudok ehhez, az az úthoz kapcsolódó irány. Nem az a fontos, hogy a mások szerint helyesnek vélt vagy vallott úton haladj, hanem az, hogy magad szerint „helyesnek” értékeld. Ez nem azt jelenti, hogy csak magadra figyelj. Szabó Magda mondja: „Úgy kell élni, hogy míg a világban forgolódunk, ne súroljuk le más emberről a bőrt.” Ne is, de attól még haladjunk. S ha nem haladunk épp, azt is tudjuk, hogy az úton való álldogálás is a haladás része. Ám tovább indulni is csak akkor tudsz, ha te magad úgy döntesz.

Végtére is, az úton levés, a jó irányba haladás döntéseid függvénye. S azt is tudd, a nem döntés is döntés. Te az utadon vagy? Jó irányba haladsz?

 

Szöveg Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?