Újból nyílik az Őszirózsa

Vasárnap

Majdnem egy év kimaradás után, a koronajárvány enyhülése után Kassán az Őszirózsa népdalcsoport újra megkezdte munkáját. Elég nehéz helyzetbe kerültek, mert ez idő alatt három énekes kilépett a csoportból.

Ez a hiány nem kis problémát jelentett, hiszen eddig is elég alacsony létszámban működtek. Újjá kellett szervezni a csoportot, új tagokat szerezni, hogy ütőképes legyen a fellépéseken. És hát akármilyen szép nagy városunk Kassa, a magyarság állandóan fogy, egyre kevesebbet számlálunk, nincs honnan válogatni új énekeseket. Ervin, a csoport zenésze már Magyarországról hozott két énekest, de új vezetőre is szükség van, mivel a fáradhatatlan Veszelovszky Erzsébet betegségéből kifolyólag kénytelen volt lemondani a posztról. Köszönjük Simon Ernőnek, aki beállt újra a csoportba, aki már régebben is tagja volt az Őszirózsának. Új énekes tagunk Synak Enikő, akit vezetőnek neveztünk ki, szintén súlyos egészségi problémákkal küzd. Reméljük, hamar meggyógyul, és lelkesen folytatja tovább ezt a nem kis feladatot, a tizenhat éves munkánkat, tovább éltetve az eddig elért eredményeket. Az Őszirózsa mindez akadályok mellett szorgalmasan gyakorol, mivel meghívást kapott az idei Röpülj páva dalos találkozóra Magyarországra, ahol hét éven át sikeresen reprezentálta a kassai magyarságot és a Csemadokot. Nagyon örülünk a meghívásnak, és szeretnénk ismét sikeresen szerepelni. Örömünket szeretnénk megosztani a Csemadok városi választmányával, valamint a Csemadok mellett működő nyugdíjasklub tagjaival. Szeretnénk érezni, hogy tartozunk valahová.

Tóth Éva, Kassa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?