GALÉRIA: Nőtt a tüntetők száma a parlament előtt, a rendőröké is

koronavírus tüntetés
Pozsony |

Több száz, a járványügyi intézkedések ellen tüntető gyűlt össze a parlament épülete előtt szombat délutánra. Ezzel egyidejűleg nőtt a rendet figyelő rendőrök száma is, akik a parlament bejáratát őrzik. Az ülés, amelynek egyik központi pontját a Covid-útlevél használatáról szóló törvénymódosítás alkotja, még nem ért véget.

A tüntető tömegből többen is felszólaltak, akik nemzeti felkelésről, a jogok és a szabadságért vívott harcról beszéltek, valamint követelték a kormány lemondását. Visszautasítják az oltást, egyúttal a tesztelést is, a járványt pedig átverésnek tartják.

A tüntetésen résztvevők között vannak fiatalabbak és idősebbek, valamint gyermekek is.

A tömeg többször felszólította a rendőröket, álljanak oldalukra, néhányan azonban sértő megjegyzéseket tesznek rájuk, és azt követelik tőlük, azonosítsák magukat.

Galéria

A tömeg a rendőrségi erősítés megérkezését követően a „gestapo” szót ismételgették, majd valaki a tömegből egy üveget hajított a rendőrök közé. A tüntetésen felszólalók kérték a tömeget, ne dobálják meg a rendőröket. A feszültséget egy konfliktusellenes csapat igyekszik oldani.

Több ellenzéki képviselő is beszédet mondott, leginkább az ĽSNS és a Republika pártból, akik informálják őket a parlament épületében zajló ülés állásáról. Boris Kollárt (Sme rodina) házelnököt felszólították, vétózza meg a törvénymódosító javaslatot. 

Az ellenzék legutóbbi felszólalását követően a tömeg megpróbált túljutni a rendőrségi falon, és bejutni a parlament épületébe. Később tömeges hívták a 158-as segélykérő számot. 

A rendőrség közölte, a tüntetésen nem regisztráltak szabályszegést, a helyszínen elegendő számban vannak jelen.

A parlamenti ülést az alábbi videón követheti élőben:

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?