Itt a nyár

Vasárnap

Minden ember reménykedik, és valami szépet és jót vár a nyártól. A gyermekek a szabadban való játszadozásnak, a diákok a szünidőnek örülnek.

A két hónapi szabad életnek, ahol nincsen kötöttség, tanulás és nagy felelősség. A felnőttek is örülnek a nyárnak, sokan a szabadságra készülődnek, hogy végre kipihenhessék fáradalmas napjaikat. Minden korosztály reménykedik, és valami különös jó érzéssel futnak neki a nyárnak. Természetesen nem lehet általánosítani, mert bizony sok család nem engedheti meg magának, hogy külföldre menjenek, a sós tengeri lubickolásokat, sőt, hogy egyáltalán nyaralni menjenek. A világjárvány miatt sokan elveszítették az állásukat, és arra kell most vigyázniuk, hogy a család, a gyermekek ne éhezzenek, ne nélkülözzenek. Az idős korosztály is örül a nyárnak. Kint a szabadban tölthetik napjaik egy részét, hogy a meleg napsugár átjárja, gyógyítgassa fájó testüket. És várják, hogy a kormány betartsa végre az ígéreteket, hogy nem kell majd fizetni az életmentő gyógyszerekért, vagy legalább olcsóbbak lesznek. A mezőgazdászok várják, hogy beérjen a termés, és learassák. Legalább azt a részt, ami nem fagyott meg, vagy nem verte el a jég. Nem akarok ünneprontó lenni, de parasztésszel úgy gondolom, sok nyárnak kell még eljönnie ahhoz, hogy valami jót hozzon a szegény embereknek. Mert ahogy tapasztalni, egyre emelik az árakat, és ez különösen érinti az alacsony jövedelmű nyugdíjasokat és az olyan gyermekes családokat, akik kis fizetésből élnek. A kormány emberei és a sok ügyeskedő meg élik fényűző életüket, és a tengerparton pezsgőzés mellett bizony nemigen fognak arra gondolni, hány szegény ember kénytelen nélkülözni, holott tisztességesen dolgoznak.

Tóth Éva, Kassa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?