Éber álmodozás

Vasárnap

Mondanám, úgy születünk, hogy vannak vágyaink, céljaink, terveink, de ez nem feltétlenül lenne igaz

Abból a szempontból igen, hogy valamiféle belső ösztönből fakadó vágy vezérel bennünket, amikor elkezdünk mászni, járni, szólni, de amiről most beszélek, azok a vágyaink, terveink, céljaink, melyek az életünk során „rakódnak” ránk. Hiszem, hogy minden életkornak, szakasznak megvannak a sajátjai, s nem csak biológiai értelemben, mint amikor az ember családot alapítana.

Másra vágyunk tizen-, huszonévesen, s másra minden további iksz beköszöntével. Ami azonban közös bennük, az a belső hajtóerőnk. Az a fajta kapcsolódási faktor, ahogy mi magunk viszonyulunk a saját vágyainkhoz. Ez önmagában ugyanis egy jövőbe kihelyezett valóság, amelyet a jelenben még elutasítunk. Azért vágy és nem maga a jelenben bekövetkezett valóság, mert még nem engedtük meg magunknak, hogy megjelenjen a mindennapok szintjén, a jelenünkben.

Félreértés ne essék, nincsen semmi gond velük, rendben van, hogy megjelennek az életünkben, és az is, hogy nem egyik pillanatról a másikra. A kulcskérdés azonban az, hogy mit kezdünk velük. Hagyjuk, hogy megrekedjenek egy bizonyos szinten, vagy felismerjük, hogy mindezekből nem lesz semmi, ha nem teszünk azért, hogy megvalósuljanak. A vágyakat ugyanis, ha valóban úgy döntünk, megvalósításra érdemesek, mindenképpen célokká kell tenni. A céljainkért pedig tennünk kell. Neked mi a vágyad?

 

Szöveg Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/28. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?