5 tipp, ha telefonközpontból hívnak

Vasárnap

A legtöbben – sőt, talán mindenki – gyűlöli, ha különféle telefonközpontosok zaklatják. Máshogyan reagálunk egy-egy ilyen hívásra, mi most mutatjuk, mit tehetünk, ha minket is zaklatnak.

1. Vegyük fel

Soha nem lehet tudni, milyen felmérés miatt telefonálnak. Akár még az is lehet, hogy az új csomag, kínálat kedvező. Ne zárkózzunk el azonnal, ám arra ügyeljünk, hogy semmilyen személyes adatot ne adjunk meg a telefonos beszélgetés közben. A csalók gyakran visszaélnek az emberek hiszékenységével. Ha bármilyen kedvező ajánlatot kapunk, mondjuk azt, meggondoljuk, és majd jelentkezünk.

2. Ne vegyük fel

Ha valakit nagyon idegesítenek a call centeres telefonhívások, akkor egyszerűen ne vegye fel. A legtöbb okostelefon jelzi, ha egy nem kívánatos, vagyis SPAM telefonszám hív. Ha a mi telefonunk nem ilyen okos, kérjünk meg valakit, hogy nézze már meg, mert lehet, hogy csak egy-két beállítást kell rajta átállítani.

3. Külföldön vagyunk

Ha már felvettük a telefont, de társalogni nincs se kedvünk, se időnk, ám nem akarjuk goromba mód lecsapni a készüléket, mondjuk azt, hogy külföldön vagyunk. A legtöbb esetben ilyenkor új időpontot kér a telefonhívó, és nem keres többé. Főleg, ha hétvégi vagy késő esti időpontot adunk meg. De azt is mondhatjuk, épp hivatali ügyeket intézünk, esetleg munkahelyünkön nem engedélyezett a hosszas telefonálás.

4. Ne legyünk gorombák

Bármennyire idegesítenek is ezek a telefonhívások, soha ne legyünk gorombák. Gondoljunk arra, hogy ők is csak a munkájukat végzik, hogy nem azért hívnak, mert nincs jobb dolguk. Legyünk intelligensek, ha nem akarunk velük beszélni, mondjuk meg.

5. Tiltsuk le

Legvégső megoldásként pedig fordulhatunk a telefonszolgáltatónkhoz is. Járjunk utána, mi szükséges ahhoz, hogy ne adják ki a telefonszámunkat. Lehet, hogy ők le tudják tiltani ezeket a hívásokat. De ha türelmesek vagyunk, akkor az is lehet, hogy magától megoldódik ez a probléma.

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/26. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?