Vágsellyén hamarosan beindítják a párakaput

Vágsellye
Vágsellye |

Locsolják a felforrósodott, poros utakat és járdákat, a nagy hőségben intenzívebben öntözik a fákat, bokrokat, virágokat a városban” – tájékoztatott Dajana Hanesová a Vágsellyei Városi Hivatal szóvivője.

A városi hivatal elé helyezett párakapu még nem működik, ám néhány héten belül azt is beindítják. A lakosok és a járási székhelyre látogatók a városi szökőkutaknál frissülhetnek fel, a játszóterek és a sportlétesítmények közelében ivókutak működnek a regionális közegészségügyi hivatal jóváhagyásával. „Az ivókutak arra is alkalmasak, hogy a játszótérre érkező anyukák és gyerekek friss, hűs vízzel tölthessék fel az ivóvizes palackjaikat. A városi hivatal dolgozói úgynevezett ivóvizes jegyet, vagy napi ötven centes étkezési utalványt kapnak” – egészítette ki az elmondottakat Dajana Hanesová.

Vágsellyén öt artézi kút működik, a lakosok előszeretettel merítenek ezekből a forrásokból. A legutóbbi vízelemzésekből kiderült, hogy valamennyi városi kút vizének minősége alkalmas emberi fogyasztásra. Artézi kutak az Alsó utcában, a Szentháromság téren, a M.R. Štefánik utcában, valamint a Felső utcában és a Pribina téren találhatók.

Több mint egy évtizeddel ezelőtt bezárták a vágsellyei strandot, melyet a Duslo vegyi gyár, majd a város üzemeltetett.

Strandolási lehetőségre csak a Vág partján van mód. A város a szabadtéri strandon szemeteskukákat helyezett el, strandröplabdázásra alkalmas területet jelölt ki, de fürdés csak saját felelősségre engedélyezett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?