Könnyű salátavacsora

Vasárnap

Mit főzzek?

Érdekes
Vasárnap

30 perc

Csirkesaláta retekkel

Hozzávalók: vegyes zöld saláta, néhány szem koktélparadicsom, 2 csokor hónapos retek, 1 csirkemell, 2 ek. szójaszósz, 2 ek. méz; öntet: joghurt, kapor, fenyő- vagy szezámmag.

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, szójaszószba forgatjuk – picit állni is hagyhatjuk –, egy kis borsot őrölünk rá. Forró serpenyőben kevés olívaolajon pár perc alatt a húscsíkokat körbepirítjuk, kis mézzel karamellizáljuk. Közben egy másik serpenyőben olívaolajon a felezett (vagy negyedelt) retkeket opálosra pirítjuk (ne barnuljanak meg).

Az öntethez a joghurtot kikeverjük egy kis olívaolajjal és citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a finomra vágott friss kaprot. Utána száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a kiválasztott magot.

Összeállítás: a salátaleveleket elrendezzük egy tálon, rászórjuk a paradicsomot, elrendezzük rajta a retket és a csirkecsíkokat, meglocsoljuk az öntettel, a végén pedig megszórjuk pirított fenyő-/szezámmaggal.

Tipp: A hús szaftját is rálocsolhatjuk, tele van ízekkel.

 

Érdekes
Vasárnap

15 perc

Fűszeres paradicsomsaláta

Hozzávalók: 6 paradicsom, 4 (lila) hagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 ek. ecet, 1 ek. cukor, só, bors ízlés szerint, 2 ek. olívaolaj.

A paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 hagymát felkarikázunk, egyet pedig apró kockákra vágunk. Az öntethez a cukrot és az ecetet kevés vízzel elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.

Egy nagy tálba elkezdjük rétegezni a paradicsomokat és a hagymakarikákat, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegeket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha a hozzávalók elfogytak, nyakon öntjük a salátát az öntettel. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor kevés olívaolajat csorgatunk rá.

 

Érdekes
Vasárnap

20 perc

Olaszos tésztasaláta

Hozzávalók: 35 dkg penne tészta, 25 dkg szilvaparadicsom, 15 dkg mozzarella, 2-3 szardella hal (konzervből), 2,5 ek. olívaolaj, pár levél bazsalikom, só, bors ízlés szerint.

A tésztát kifőzzük, de szűrjük le egy perccel a csomagoláson ajánlott idő előtt, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és hagyjuk hűlni. Közben öntsük le a mozzarella levét, és szeljük vékony darabokra. A halat kicsontozzuk, felszeleteljük, és a tésztához rakjuk. A paradicsomokat is a tésztához negyedeljük, és rátépkedjük a bazsalikomot. A tésztát az összes hozzávalóval elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.

Tipp: Hidegen és melegen is finom.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/24. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?