Nincs szó a komáromi kórház átminősítéséről

komárom
Komárom |

Alaptalanok azok a hírek, miszerint Komáromban csak alapellátást nyújtana a kórház az egészségügyi minisztérium tervezett kórházreformja miatt. Erről Filkó Gabriella, az intézmény igazgatóhelyettese tájékoztatta a jelenlevőket az ülésen, amelyet a Városok és falvak Társulásának Komáromi járási szervezete tartott a Tiszti Pavilonban.

 

A visszaminősítésnek már csak azért sem lenne alapja, mert 2018 óta sürgősségi ellátást is nyújt a komáromi kórház, ráadásul az idei év végén átadják az új sürgősségi betegellátó központot – szögezte le Filkó Gabriella. Az igazgatóhelyettes emlékeztetett, a törvényi szabályozás szerint azok a kórházak, amelyek sürgősségi betegellátást is végeznek, nem minősülhetnek alapellátást nyújtó intézményeknek.

Politikai csörte a háttérben

Mint ismeretes, a készülő kórházreform kapcsán Vladimír Lengvarský (OĽaNO) tárcavezető május végén arról beszélt, nem zárnak be kórházat, de azok hálózatát öt csoportba sorolva átszervezik majd. Ezzel együtt azt is meg szeretnék határozni, hogy mire jogosult a páciens, és milyen egészségügyi ellátást kell kapnia. Richard Raši (Hlas-SD), a parlament egészségügyi bizottságának tagja múlt héten többek között azt állította, a Heger-kormány 22 regionális kórház „de facto“ megszüntetését és az akut ellátásra vonatkozó kórházi ágyak 38 %-ának likvidálását tervezi. Az érintett intézmények között felsorolta a komáromi, a rimaszombati és a királyhelmeci kórházakat is. Az egészségügyi tárca a Hlas politikusának kijelentéseit félrevezetőnek minősítette. A minisztériumi reakció szerint számos tartósan beteg páciens az akut esetekre szolgáló ágyakon kap kórházi ápolást, ezért azokat, amennyiben nem minősülnek kihasználtnak, átalakítanák a krónikus ellátást szolgáló ágyakká. Zuzana Eliášová a tárca szóvivője a témával kapcsolatosan hétfőn elmondta, az érintett intézmények listájának nincs véglegesített változata, erre csak a nyár folyamán fog sor kerülni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?