Temetés a Komáromi Jókai Színházban

dd

Nádas Péter Temetés című színművét mutatja be a hétvégén a Komáromi Jókai Színház, Rastislav Ballek rendezésében, Bárdos Judit és Culka Ottó előadásában.

„Néha jó megállni, és tudatosítani azt, ami egyébként természetesnek tűnik. Tulajdonképpen magát a létezést. Történjen az a fejünkben, vagy körülöttünk. Tudatosítani azt, hogy az élet legkisebb rezdülései, legapróbb mozzanatai mindennapos banalitásai azonosak a kozmosz hatalmas folyamataival, a bolygók mozgásával, az univerzum átláthatatlan titkaival. Két ember, egy színész és egy színésznő játékosan, önfeledten kétségbeesetten kínlódva, egyedül és közösen kutatják ezeket a titkokat” – mondta az előadásról Forgács Miklós dramaturg. 

Szerinte Rastislav Ballek annyira izgalmas rendezőegyéniség, akivel érdemes egy ilyen kalandba bocsátkozni. „Úgy fejti meg a rejtélyeket, hogy közben, bölcsen mosolyogva megvárja, hogy te is megérezz belőlük valamit. Ez a darab a létezésről, a színházcsinálásról és a férfi-nő viszonyról egyaránt szól. Bárdos Judit és Culka Ottó nem félnek attól, hogy nem a bevett színészi eszközökkel, nem a megszokott módon kell a színpadon létezniük” – véli a dramaturg. 

Az előadást a Stúdió 1 bérlettel rendelkező nézők holnap, a Stúdió 2 és Stúdió 3 bérletekkel rendelkezők pedig május 31-én hétfőn 18 órai kezdettel tekinthetik meg. A színházban kötelező a maszkviselés, kérdés esetén a 0908 482 069 vagy a 0905 898 739 számokon kérhetnek információt az érdeklődők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?