Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Vasárnap

Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé – jelentette be a Semmel Concerts és RCI Global. Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe díjas zeneszerző 2022. március 03. napján ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A "Hans Zimmer Live - Europe Tour" koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik hozzá, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is.
A koronavírus előtti világkörüli turnéján több mint 1 millió rajongót vonzott be az arénákba, stadionokba és szabadtéri helyszínekre a “Hans Zimmer Live” turné. A pandémia miatti kényszerszünet után bejelentették: 2022 februárjában egy európai túrné keretében tér vissza a színpadra az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe díjas zeneszerző.

Jó hír, hogy magyarok is személyesen láthatják Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzőjének koncertshowját. Új műsorában nemcsak a rajongók kedvenc filmjeinek slágerdalait elevenítik fel, hanem újabb kompozíciók kerülnek terítékre, ezenfelül, Zimmer ritkán játszott darabokat is előad.

A szervezők azt ígérik,
2022-ben a közönség egy kimondottan pazar előadás-sorozatra számíthat. Zimmer előző műsora, a “Hans Zimmer Live”, amely 2014-2019 között zajlott, úgy a közönséget mint a kritikusokat egyaránt meglepte. A filmzenei maestro helyett Zimmer zenész és műsorvezető szerepében lépett színpadra, egy orkesztra, zenekar és kórus társaságában, biztosítva a közönség számára a hőn áhított filmzenékbe való teljes belemerülést.

Galéria

Hans Zimmer, a zeneszerző

Hans Zimmer korunk legismertebb és legbefolyásosabb filmzenéinek az alkotója. A zeneszerző- aki 2018-ban, pályája 11. Oscar jelölését kapta Christofer Nolan kasszasikerének, a Dunkirk-nek a filmezenéjéért- újrafogalmazva a filmzene élő előadásmódját.

Hans Zimmer több mint 200 zenei projekt alkotója, amely összesen, több mint 28 millió dollárt hozott a mozipénztárakba a világ különböző részein. Zimmert eddig Oscar díjjal, két Golden Globes-al, három Grammy-vel, Amerikai Zenei díjjal, és Tony díjjal tüntették ki.

Az utóbbi években Zimmer munkájának a fénypontjai a következők: Widows (Özvegyek), amely ismét összehozta a zeneszerzőt Steve McQueen filmrendezővel, akivel korábban már dolgoztak együtt, a kritikusok által is nagyra tartott, a 12 év rabszolgaság című filmen; a Szárnyas Fejvadász 2049 filmezéje, amelyet Benjamin Wallfisch-el közösen szerzett és Grammy, BAFTA és Critics’ Choice jelöléseket kapott, illetve Christofer Nolan, Dunkirk című filmzenéjét is Zimmer szerezte, amelyet Oscar díjra, Grammy díjra¸Golden Globe díjra, BAFTA díjra, és Critics’ Choice díjra jelöltek.

Zimmer további figyelemre méltó eredményei közé tartozik a Gladiátor, az Őrület határán, Lesz még így se, az Esőember, a Sötét Lovag-trilógia, az Inception, a Thelma és Louise, a Black Hawk Down és az Utolsó szamuráj. Legfrissebb munkájáért, az Oroszlánkirály előszereplős remake-jéért, Zimmer Grammy jelölést kapott a legjobb vizuális média filmzenéjért. A 2019, július 19-én, Disney által kiadott film 1.7 milliárd dollár feletti bevételt hozott.

Jövőbeli tervei között szerepel a Warner Bros. kiadásában: a Wonder Women 1984 illetve a Dune, az MGM kiadásában, a legújabb James Bond film: Nincs idő meghalni, illetve a Paramount kiadásában, A Spongyabob film: Sponge ont he Run és Top Gun:Maverick.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?