Behálózva és elítélve

Vasárnap

A VasárnapLélek előző, szexuális zaklatással foglalkozó számában írtunk a Behálózva című cseh filmről, amelyben magukat 12 éves kislányoknak kiadó színésznőknek felnőtt férfiak tettek félreérthetetlen ajánlatokat a közösségi oldalakon

A film felvételeit a stáb átadta a rendőrségnek, amely vizsgálatot indított, majd több szereplő ellen is vádemelési indítványt nyújtott be. Húsvét előtt az egyik férfit kétéves börtönbüntetésre ítélte az Ústi nad Labem-i Kerületi Bíróság.

A 47 éves Martin K. álneveken vette fel a kapcsolatot a 12 évesnek hitt lányokkal, meztelen fotókat kért tőlük, intim dolgokról kérdezte őket. Egyiküknek elküldte a saját merev nemi szerve fotóját, randira hívta, és arról beszélt neki, mi mindent fognak együtt csinálni. A találkozóra végül nem került sor, de a bíróság a felvételen folytatott beszélgetéseket is terhelő bizonyítékként értékelte. Ezen kívül Martin K. számítógépében több száz, gyermekekről készült pornófotót és -videót is találtak, ezért kiskorúak veszélyeztetése és kiskorúval való nem megengedhető kapcsolat felvételére tett kísérlet mellett pornográf felvételek készítésével és terjesztésével is megvádolták.

Nem hitte, hogy 12 évesek

A bíróságon azt mondta, nem hitte el a lányoknak, hogy csak 12 évesek, és játékból beszélgetett velük sikamlós témákról, csak hogy „kiszellőztesse” a fejét. Ezt a bíróság nem hitte el, az ítélet szerint a felvételen elégedettnek tűnt, amikor megtudta, hogy 12 éves lányokkal beszél, és egyáltalán nem felnőttek közti játéknak fogta fel a dolgot. Bár megbánást tanúsított és új esélyt kért a bíróságtól, mégis másokra, főleg a kiskorúak szüleire hárította a felelősséget. Azt mondta, a szülők a hibásak, hogy a gyerekeiket szabadon engedik a közösségi oldalakon csetelni, és úgy elhanyagolják őket, hogy azok idegen emberekkel beszélgetnek bizalmasan.

A bíróság a büntetés kiszabásánál figyelembe vette azt is, hogy a férfit, aki földrajztanár volt és gyermektáborokat is szervezett, a múltban feltételes szabadságvesztésre ítélték, mert egy 14 éves diáklányt arra kényszerített, hogy intim testtájékon fogdossa őt.

Feltételes büntetések

A Behálózva című film kapcsán a cseh rendőrség több szereplő ellen is vádemelési indítványt nyújtott be. Február elején a prágai 7. körzet bírósága két év feltételes szabadságvesztéssel sújtott egy szlovák állampolgárt, Ivan H.-t, aki barátnőjével közös szexuális együttlétekre csábította az egyik színésznőt – ők találkoztak a lánnyal egy kávézóban. Később az interneten egy valóban 12 éves lánnyal is felvették a kapcsolatot, és kétezer cseh koronát ajánlottak neki a szexuális együttlétért. Miután ezekért feltételesen elítélték, újabb kiskorú lánynak tett szexuális ajánlatot, ezért újra elítélték, összesen kilenc évig nem követhet el bűncselekményt. Élettársát is feltételes szabadságvesztésre ítélte a bíróság, de ez még nem jogerős.

Azt a férfit, aki a filmben havi 500 eurót ajánlott az egyik színésznőnek, ha az meztelen fotókat küld neki, és rendszeresen videóbeszélgetéseket folytat vele, miközben ő maszturbálhat, hároméves, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, valamit szexuális gyógykezelésre kötelezte.

A feltételes szabadságvesztéseket a bíróságok minden esetben azzal indokolták, hogy fizikai kontaktusra nem került sor, és mivel felnőtt nőkről volt szó, a zaklatás lelki következményei sem súlyosak. A feltételes szabadságvesztés azonban minden elítéltnél a lehető legmagasabb, mivel feltételezhető, hogy a férfiak másokkal, valóban kiskorú lányokkal is próbálkoztak.

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/18. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?