Korčok: Tárgyalni fogunk a magyar védettségi igazolvány elismeréséről

Ivan Korčok
Pozsony |

Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter lapunknak megerősítette, hogy Magyarország, a védettségi igazolványok kétoldalú kölcsönös elismerése végett, már felvette a kapcsolatot Szlovákiával.

"Holnap Pozsonyban egyeztetek majd erről Szijjártó Péterrel" - mondta Korčok a magyar külügyminiszterre utalva a szerdai kormányülés előtt.

Korčok kérdésünkre elmondta, ahhoz, hogy az oltási igazolványok elismeréséről kétoldalú megállapodásokat kössenek, először Szlovákiának is el kell döntenie, miként néz majd ki az általa kiállított ilyen dokumentum. "Én azonban támogatom, hogy amennyiben a helyzet ezt megengedi, akkor egy ilyen regionális megoldást is elfogadjunk, még mielőtt az uniós szintű megállapodás megszületik" - monda a szlovák külügyminiszter.

Csütörtökön öt közép-európai ország külügyminisztere találkozik majd Pozsonyban. A V4-es országok külügyi tárcavezetői pedig pénteken Lengyelországban külön is egyeztetnek. 

A magyar kormány kétoldalú egyeztetései alapján a következő 6 országgal kötött már megállapodást az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről:
- Bahrein
- Horvátország
- Montenegró
- Szerbia
- Szlovénia
- Törökország (2021. május 11-től).

A Magyarország az egyetlen uniós tagállam, ahol az EU-ban nem regisztrált orosz és kínai vakcinákkal is oltják a lakosságot. Ezen oltóanyagok beadása után is kiállítják a védettségi igazolványt. A magyar kabinet a dokumentum elismeréséről kétoldalú megállapodásokat köt. Ez ahhoz szükséges, hogy az igazolványok tulajdonosai beutazhassanak az értintett országokba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?