2000 oltást fognak beadni a hétvégén Komáromban

Komárom
Komárom |

Ez azt jelenti, hogy egy hét alatt 3500 adag Pfizer-vakcina jut a komáromi kórházban azoknak a polgároknak, akik rendelkeznek regisztrációval, vagy adott esetben az első dózist felvevő idős személyt kísérnek.

Keszegh Béla sajtótájékoztató keretében fejtette ki, hogy szerinte elégedetlenek lehetünk az oltás eddigi általános menetével Komáromban: „Ez nem abból adódik, hogy a kórház ne lenne felkészült, vagy hogy ne tett meg volna mindent eddig. Sok oltópont van, ahol nem tudják a vakcinák mindegyik típusát tárolni. Komáromban annak is megfelelő körülményeket tudnak biztosítani, amely mínusz 80 fokos hűtést igényel. A kapacitás is elégséges. A sajátos politikai hozzáállásnak köszönhetően a komáromi alkalmazottak Nyitrára jártak oltani, s nem ide érkeztek a vakcinák.“ A polgármester azt reméli, hogy a megnövelt oltásmennyiség a következő hetekre is jellemző lesz. A cél az, hogy minden regisztrált személy megkapja az vakcinát.

Munkanapokon az eddig is megszokott 300 darab oltást adják be az embereknek a komáromi kórházban, s ehhez adódik most hozzá a 2000 adag vakcina szombaton és vasárnap. A bővülés mögött az áll, hogy a város és a kórház is intenzív levelezést folyatott az egészségügyi minisztériummal. Ennek köszönhetően a héten szétosztott Pfizer-vakcinákból az elsők között kapott nagy mennyiséget Komárom, csupán a kassai és az eperjesi oltópontok kaptak töbet. Keszegh Béla szerint a koronavírus elleni immunizáció terén a kulcs nem az, hogy van-e valahol oltóközpont vagy nincs, hanem hogy növelni lehessen a beadott oltások mennyiségét.

A hétvégén a városi rendőrök segítenek majd a kórház területén az emberek orientálásában, az önkormányzat részéről három személy végzi az adminisztrációt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?