A várandós nők soron kívüli beoltását kéri az emberi jogi központ

terhesség

A várandós nőknek meg kellene adni a lehetőséget, hogy soron kívül beoltsák őket koronavírus ellen, mivel teljesen megfeledkeztek erről a rizikócsoportról – ezzel a kéréssel fordult az Emberi Jogok Szlovák Nemzeti Központja (SNSĽP) az egészségügyi minisztériumhoz.

„Az SNSĽP szükségesnek tartja, hogy előnyben részesítsék ezt a csoportot a terhesség jelentette kockázat és a betegséges súlyosabb lefolyásának veszélye miatt” - írta az emberi jogi központ.

A szervezet azt is közölte, érti a hivatalok óvatosságát ebben a kérdésben, de azoknak a várandós nőknek, akik igényt tartanak rá, meg kellene adni a lehetőséget, hogy soron kívül kaphassák meg az oltást, figyelembe véve az egyenlőség és az antidiszkrimináció elvét a többi rizikócsoportba tartozó jelentkezővel.

„Számunkra a biztonság az első, ezért ha átfogó ajánlások lesznek a birtokunkban arról, hogy az oltás biztonságos az anyának és a gyereknek is, akkor az egészségügyi minisztérium minden további nélkül megteszi ezt a lépést" - mondta a TASR hírügynökségnek Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?