Hétfőtől kinyithatnak a teraszok és a fitnesztermek is!

kormánykoalíció
Pozsony |

A hazai járványhelyzet kedvező alakulására való tekintettel jövő hét hétfőtől, április 26-tól kinyithatnak az éttermek teraszai, valamint a fitnesztermek is – jelentette be Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő szerdán.

„Ez nagy mérföldkő, ezért arra kérem az embereket, legyenek nagyon óvatosak” – hangsúlyozta Heger. 

Az éttermek teraszain túl hétfőtől kinyithatnak a fitnesztermek is, utóbbiak esetében egy légtérben legfeljebb hatan tartózkodhatnak, az üzemeltetőknek egy személyre pedig legalább 15 négyzetmétert kell számolniuk. A kormányfő tájékoztatása szerint a nyitással kapcsolatos részletek, annak pontos feltételei a tiszti főorvos pénteki rendeletéből válnak ismertté.

A sajtótájékoztatón részt vett Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter is. Bevallása szerint ő a szakértőkből álló konzíliummal ért egyet, akik a nyitást a bejelentettnél egy héttel későbbre javasolták.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes az oltás fontossága mellett érvelt. „Lassan elérünk abba a fázisba, amikor már nem a vakcinahiánnyal, hanem az oltatni szándékozók hiányával küzdünk” – mondta.

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter köszönetet mondott a koalíciós partnereinek és a tiszti főorvosnak, hogy az intézkedések enyhítésénél az egyezség felé hajlottak. „Ez az új vezetés alatti koalíciónk próbája is” – fűzte hozzá.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök örömét fejezte ki azt illetően, hogy az enyhítéseket együtt, koalícióként jelentik be.

Ján Mikas tiszti főorvos szerint a közeljövőben egyszerűsödhet, ezzel együtt pedig hatékonyabb lehet az ország tesztelési stratégiája. A vizsgálatokat célirányosan, a leginkább veszélyeztetett csoportok – az iskolások és a dolgozók – körében végeznék. A változásokról még folynak a tárgyalások. Hasonlóképp fontolják az idősek vásárlási idejének eltörlését, illetőleg annak egy órára való rövidítését is. 

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter szerint a kijárási tilalom legkésőbb a jövő hétig, tehát a veszélyhelyzet végéig érvényben marad. Az ezt következőkről a kormány dönt majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?