10 tipp a tavaszi megújuláshoz

Vasárnap

A tavasz a fejlődés, előrelépés időszaka. Ha harmóniában akarunk élni magunkkal és környezetünkkel, tavasszal a természethez hasonlóan nekünk is érdemes új utakat keresnünk, díszletet váltanunk. Íme, néhány tipp, ami segít, hogy felvegyük a tavasz ritmusát.

1. Színváltás. A változás mindig színváltozással is jár, mindegyik évszak változást hoz, mindegyik más színeket. A lakáson belül általában a falfestés vagy a bútorcsere hozza a legnagyobb színváltozást, erre viszont nem minden évben van lehetőségünk, vagy nem éppen tavasszal. A lényeg, hogy legalább néhány felület, tárgy új külsőt kapjon, vagyis a színek megmozduljanak

2. Szabaduljunk meg! Nem valakitől, hanem valamitől. Rengeteg felesleges kacatot őrzünk és tárolunk, még akkor is, ha a tavaszi nagytakarítást komolyan vettük. Érdemes tehát mindennap kidobni vagy elajándékozni valamit, és nem csak a felesleges dolgok közül. Aki csak felesleges dolgokat ad ajándékba, az kapni is nagyrészt csak ilyesmit fog.

3. Cseréljünk cserepet. Banálisan hangzik, hogy a szobanövényeket minden tavasszal át kell ültetni, de a szobanövényeket tényleg minden tavasszal érdemes átültetni. Ők is velünk élnek, nekik is jár a változás lehetősége, úgyhogy adjuk meg nekik.

4. Együnk az udvaron vagy az erkélyen. Hogy miért? Mert a szabad levegőn enni jó. A táplálkozás továbbá az egyik legfontosabb napi rutintevékenységünk, amelyet általában a ház vagy a lakás ugyanazon pontján végzünk. Ezért együnk most néhányszor máshol.

5. Keressük meg a legjobb helyet. Életeket vagyunk képesek leélni úgy, hogy ugyanazokon a helyeken ücsörgünk. Érdemes keresgélni nemcsak a lakásban, hanem az udvaron is. Melyik az a hely, ahol a legjobban érzem magam? És miért? Ugye, hogy még sosem foglalkoztunk ezzel?

6. Hely a tornához. Van a lakásodban vagy a házadban néhány üres négyzetméter, ahol bármikor tornázhatsz? Sokan azt mondják, én a munkával tornázok. Ez nem igaz, a munka az munka, ahol a feladaton a figyelem, a tornánál a testünkre figyelünk, hiszen az is megérdemli a figyelmet. Amire nem figyelünk oda, az mitől működne jól?

7. Keljünk korán! A természet tavasszal nem tétlenkedik, mi se tegyük. Minél hamarabb kelünk, annál több jó ötletünk lesz.

8. Vegyünk egy újat! Ha mindenünk megvan, akkor is vegyünk magunknak legalább egy új ruhadarabot vagy egy új cipőt. Fontos, hogy hordjuk is, és tudatosítsuk, hogy van rajtunk valami új.

9. Szerezzünk szökőkutat. Ha sem kedvünk, sem lehetőségünk lakást és színeket rendezgetni, növényeket ápolgatni, viszont van pár megspórolt eurónk, és igényeljük a változást, vegyünk egy apró szobaszökőkutat. Ezek a villanyáramra működő csobogók bármelyik barkácsáruházban kaphatóak, és a vízcsobogás hangjával járulnak hozzá a kívánt változáshoz, a megrekedés helyett a folyamatos áramlás hangulatát biztosítják. Egyik-másik még szép is. Van olyan is, amelyik zenél meg villog, válasszon mindenki vérmérséklete szerint.

10. Pakoljuk át! Keressünk néhány dolognak új helyet. Próbáljuk ki, milyen, ha egy évig a kabátok a kisebbik szekrényben pihennek, az edényeket pedig nem a második fiókban, hanem a harmadikban tároljuk. Ha nem válik be, legfeljebb majd jövő tavasszal visszapakoljuk őket, hiszen akkor is meg fog kelleni újulni valamiképp.

Križanovič Melinda

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/16. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?