Nyolc hiba, amit az allergiásnak nem szabad elkövetnie

allergia k

Nyitott ablak, öreg vánkos, plüssjáték – három dolog azok közül, amelyeket az allergiásoknak el kell kerülniük, hogy ne romoljon állapotuk. Összeállításunkban azokat a leggyakoribb hibákat gyűjtöttük össze, amelyek legjobban ártanak az allergiásoknak.

Az allergiások jól tudják, hogy az eldugult orr, a nátha, a szemviszketés, a köhögés pokollá teheti az életet. Néha az is kellemetlenséget okozhat, ha a beteg nem ismeri a betegség alapszabályait.

Érdekes

1. Nyitva tartja az ablakot

Az allergiás számára alapszabály, hogy virágporszezon idején az ablak legyen zárva, a klíma pedig bekapcsolva. Ha a gépkocsiban működik a légkondicionáló, 30 százalékkal csökkenthetjük a virágpor mennyiségét.

Érdekes

2. Nem figyeli a virágpor-előrejelzést

Ha ön allergiás, tudnia kell, hogy mikor milyen növény virágzik, és melyek azok, amelyek ártanak. Minél több információja van a virágporról, annál jobban enyhíteni tudja a tüneteket.

Érdekes

3. Nem akkor tornázik, amikor kell

Ha kedveli a kinti sportot, a szakemberek azt tanácsolják: reggel vagy kora délután ne tornázzon. A fűfélék és a fák ugyanis ilyenkor szórják virágporukat.

Érdekes

4. Nem tartja fontosnak a légtisztítót

A légtisztító és -szűrő nagyon hatásos módja annak, hogy elkerülje a virágpor-, az állatszőr-, a porallergia és a lakásban található további allergének okozta tüneteket. A szakemberek azt tanácsolják: ha bekapcsolja a légtisztítót, az ablakot és az ajtót zárja be. A légtisztító ugyanis csak a szoba levegőjét szűri, nem pedig az egész lakásét.

Érdekes

5. Tele van a lakása plüssállattal

A plüssállatkák kedvesek, ám sajnos vonzzák a port, ami könnyen allergiát válthat ki. Ha sok ilyen tárgy van a lakásban és a családban valaki allergiás, mindenképpen jobb, ha megszabadul tőlük. Legfeljebb hagyjon meg néhányat, amit ki lehet mosni.

Érdekes

6. Lebecsüli a tüneteket

A felnőtt ember allergiássá válhat az állatokra vagy a virágporra akkor is, ha évekig nincs semmilyen tünete. Ha minden tavasszal antibiotikumot és gyógyszert kell szednie üreggyulladás ellen, akkor ön valószínűleg allergiás, s fel kellene keresnie az allergológus szakorvost.

Érdekes

7. Évekig ugyanazt a vánkost használja

Szereti a kellemes környezetet sok-sok vánkossal? Ha hosszabb ideig ugyanazt használja, problémát okozhat. A toll erős allergén lehet, főleg ha mállani kezd. Az emberek azt hiszik, hogy ha 10 évig egy vánkost használnak, és nincs semmi bajuk, akkor minden rendben van. Ám az ellenkezője az igaz. Az allergia teljesen váratlanul jelentkezhet. A szintetikus anyaggal bélelt vánkos jobb választás az allergiások számára. Olyan huzatot húzzunk rá, ami nem ereszti át a poratkát.

Érdekes

8. Ágyában háziállat van

Ön is egy ágyban alszik a kutyával vagy a macskával? Ha ön allergiás, akkor ez nem a legjobb ötlet. Megosztani a fekvőhelyet a háziállatokkal nemcsak azoknak nem ajánlott, akik allergiásak az állatokra, ugyanis a kutya vagy a macska virágport, port, gombát vagy más allergént vihet be a lakásba. Jobb, ha az állatot nem engedjük az ágyunkba. Ideális esetben a halószobában ne legyen szőnyeg, de ha ez elkerülhetetlen, kis méretűt válasszunk, amit ki lehet mosni.

(kovács)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?