GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

GALÉRIA: 2:0-s hazai sikerrel tért vissza a győztes útra a DAC

Ramírez és Divkovic góljaival a DAC 2:0-ra  legyőzte a trencsénieket a  labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 5. fordulójában. 

A mérkőzés egy tetszetős trencséni akcióval indult, ezután nyolc percnyi eseménytelen mezőnyjáték következett. A 8. percben a vendégek palásti védője, Križan Richárd adta el a labdát, a labda Ramírezhez került, aki gyönyörű gólt tekert Kukučka kapujába  – 1:0, ez egy újabb hónap gólja-díjra esélyes találat volt. A bekapott gól után kezdeményezőbbé váltak a trencséniek, de a 21. percben ismét a hazaiak találtak be: Andrija Balic bal oldali szabadrúgása mesterien találta meg Divkovicot – 2:0. A második gól után a dunaszerdahelyiek már nem adták át a területeket, magabiztosan járattak a labdát és ellenfelük fölé nőttek az egész első játékrészben. A 41. percben már osztálykülönbséggel vezethetett volna a DAC, de Andzouana jó helyzetben a kapu mellé gurított. A trencséniek messze nem voltak olyan veszélyesek, mint a szezon eddig két egymás elleni meccsén.

Galéria

A második félidőben nem változott különösebben a játék képe, a DAC diktálta a tempót, és az 54. percben Beszkorovajnij révén megszerethette volna a harmadik gólt is, de két perccel később egy szöglet után a vendégek is veszélyeztetni tudtak. Úgy tűnt azonban, a trencséniek játékában nincs ott az átütőerő, a dunaszerdahelyiek fegyelmezettek voltak a védelemben. Az, hogy a DAC láthatóan elégedett volt a kétgólos előnnyel, míg a vendégek nem tudtak semmit sem kitalálni, nem tett jót a mérkőzés színvonalának. Az iram jelentősen alábbhagyott még a nem különösebben izgalmas első félidőhöz viszonyítva is. Az egyre laposabb meccset a 73. percben Divkovic próbálta felrázni egy lövéssel, de a mérkőzés továbbra is lassan csordogált. A 81. percben egy szabadrúgás után Corryn visszahozhatta volna a meccsbe a trencsénieket, de közelről csak Jedličkába lőtte a labdát. A túloldalon az utolsó percekre felélénkült a DAC: a csereként beállt Taiwo maga vezethette a kapusra a labdát, de ziccert hibázott. Egy perccel később Divkovic járt nagyon közel a harmadik hazai gólhoz, majd ismét Taiwo gurított centikkel a kapu mellé. Végül maradt a 2:0, a DAC magabiztosan győzött, így valamelyest feledtette a szerdai kupabúcsút.

Érdekes

DAC–AS Trenčín 2:0 (2:0)

Góllövő: Ramírez (8.), Divkovic (21.)

Sárga lap: Kadák, Križan

DAC: Jedlička–Sommer, Kružliak, Beszkorovajnij, Davis–Schäfer, Balic (90. Njie)–Divkovic (90. Moumou), Nebyla (79. Christie-Davies), Andzouana (72. Taiwo)–Ramírez (90. Nicolaescu).

Trenčín: Kukučka–Yem (84. Ligeon), Silva, Križan, Pirinen–Zubairu, Kadák (64. Lavrinčík), El Mahdioui–Ghali (46. Tučný), Catakovic (64. Letenay), Corryn

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?