Kedvező visszajelzések a szülőktől és sikeres beíratási eredmények

Érsekújvár
Érsekújvár/Udvard |

Ötven leendő elsőst írattak be a Czuczor Gergely Alapiskolába, ebből öt gyerek számára kértek halasztást a szülők. A hétfőn és kedden zajló beíratásokra előre megadott időpontban érkeztek a családok.

„Az ötven beíratott leendő tanulóból negyvenegy érsekújvári lakhelyű. Érkeznekhozzánkgyerekekaz érsekújvári járásbeli Andódról és Kamocsáról, ahol nem működik alapiskola, valamint Udvardról és a komáromi járásbeli Naszvadról is” – tájékoztatott Priskin Zoltán iskolaigazgató. Az érsekújvári magyar nevelési nyelvű óvodákon kívül néhány gyerek az önkormányzati szlovák nevelési nyelvű óvodákból érkezett. A koronavírus-helyzet ellenére sikeres beíratási kampánya volt a járási székhely egyetlen magyar tannyelvű alapiskolájának, a leendő elsősöket és családjukat online bemutató órákra várták. Számos iskolacsalogató kisfilmet is készítettek, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek az intézmény mindennapjaiba. Priskin Zoltán elmondta, több mint ezren kísérték figyelemmel a rendszeres online bemutatóikat. Meggyőzőnek bizonyultak ezek a prezentációk, hiszen rendkívül kedvező visszajelzéseket kaptak a családoktól. Van remény arra, hogy idén talán megtarthatják a szabadban tervezett hagyományos iskolai juniálist, amelynek évek óta fontos közösségépítő szerepe van az érsekújvári magyarok körében. A pedagógusok, szülők, leendő és jelenlegi, valamint egykori tanulók nagy találkozásáról van szó, számos játékos és sportvetélkedővel, zenei programmal. Érsekújvárban 2020-ban 46 iskolaköteles gyereket írattak be, ebből ötnek kértek halasztást, és 2019- ben az 54 beíratott gyerekből nyolc kapott halasztást. Az iskola vezetése elégedett az idei eredményekkel, szeptemberben ismét párhuzamos osztályokat nyithatnak az első évfolyamban.

Izgalmas iskolahívogató programmal lepték meg a nagycsoportos óvodásokat, a leendő magyar elsősöket az udvardi Majthényi Adolf Alapiskolában is, az iskola honlapján mesenézést, különféle készségfejlesztő feladatokat kínáltak a gyerekeknek. Szőgyényi Lívia iskolaigazgató elmondta, az óvodában közösen dolgozták ki a feladatokat a gyerekek, de mások is bekapcsolódtak a munkába, mivel a helyi televízióban is közzétették a feladványokat. Udvardon kedden 22 leendő elsőst írattak be a magyar szülők az alapiskolába, ám a visszajelzések szerint további, ősztől iskolaköteles gyerekek érkeznek még az iskolába, így két párhuzamos osztályt nyithatnak az első évfolyamban. Egy osztályt azoknak az iskolakezdőknek, akiknek szükségük van felzárkózni, valamint egy erősebb osztályt, ahová a valamivel felkészültebb tanulók járnak.

Tavaly 13 elsőst hoztak el beíratni a szülők, végül a jelentkezők száma nőtt, és 20 első osztályossal kezdhették az idei tanévet. Udvardon a szülők ugyancsak előzetes időpontban érkeztek az iskolába, hogy elkerüljék a találkozást más beíratásra érkezőkkel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?