Sós kosárkák

Vasárnap

Elkészítési idő: 90 perc

Hozzávalók – tészta: 50 dkg liszt, 1 ek. étkezési keményítő (Gustin), 1,25 dl tej, 25 dkg margarin, 1 kk. só, 3-4 tojássárgája; túrós-ajváros töltelék: 25 dkg túró, 3 ek. ajvár (vagy paprikakrém), 2 ek. tejföl, só; tonhalas-uborkás töltelék: 2 tonhalkonzerv (2 x 18 dkg), 1 ek. mustár, 3 kk. tejföl, 1 csemegeuborka apróra kockázva, citromlé.

Tészta: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután vékonyra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Ezeket kivajazott kosárkaformákba nyomkodjuk, és 200 fokon 12 percig sütjük. Néhány percig a formákban hagyjuk hűlni őket, majd kiemeljük belőlük. A töltelékeket a hozzávalóikból kikeverjük, és megtöltjük a kosárkákat.

Tipp: A tetejükre kis tojáskákként olajbogyókat ültethetünk, de pirított dióbéllel is díszíthetjük. A kosarakat megtölthetjük körözöttel, tojás- vagy sonkakrémmel stb. is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?