Joghurttorta eperrel

Vasárnap

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók – piskóta: 12,5 dkg liszt, 12,5 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 2 ek. forró víz, csipet só; krém: 6 kis pohár epres joghurt, 2-3 ek. porcukor, 2 vaníliás cukor, 2 dkg porzselatin, 1 dl víz, 4 dl habtejszín, 20 dkg eper.

Piskóta: A por- és a vaníliás cukrot a tojásokkal habosra keverjük (lehet mixerrel). Állandó keverés mellett hozzáadjuk a forró vizet, és még 1-2 percig keverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és fakanállal óvatosan összekeverjük. 24 cm-es, kikent, kilisztezett tortaformában 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!). A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve kihűtjük.

Krém: A joghurtot a por- és a vaníliás cukorral elkeverjük. A zselatint forró vízben kevergetve feloldjuk; ha langyosra hűlt, a joghurtos keverékbe dolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, majd beleforgatjuk a feldarabolt epret is.

Összeállítás: A kihűlt piskótát két korongra vágjuk, az alsót visszatesszük a sütőpapírral bélelt tortaformába. Rárakjuk a krém nagyobb részét, majd ráhelyezzük a másik tésztakorongot, s tenyérrel kicsit lenyomkodjuk. A tetejét a maradék krémmel díszítjük. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd eperrel díszítve kínáljuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?