A dalai láma megkapta az oltás első adagját

A dalai láma megkapta egy dharamszalai kórházban a koronavírus elleni oltás első adagját. A buddhista vallási vezető nagyon hasznosnak nevezte a vakcinát, és arra biztatta az embereket, hogy minél többen oltassák be magukat.

A kórház egyik orvosa újságíróknak nyilatkozva azt mondta: a 85 éves tibeti vallási vezető mint közpolgár maga jelentkezett, hogy szeretné beoltatni magát, de azokat is beoltották, akik együtt laknak vele a rezidenciáján. Mind a tizenegyen a Covishield vakcinát kapták meg szombaton, amelyet az AstraZeneca brit gyógyszergyár fejlesztése és engedélye alapján az indiai Serum Intézet gyárt

A dalai láma 1959-ben menekült indiai száműzetésbe a kínai uralom elleni elbukott tibeti lázadás után. Peking nem ismeri el az általa vezetett emigráns tibeti kormányt, és azzal vádolja, hogy el akarja szakítani Tibetet Kínától. A dalai láma tagadja, hogy szakadár törekvése volna, csak autonómiát szeretne a tartománynak és buddhista kultúrájának védelmét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?