Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? – Németh Krisztián válaszol

Németh Krisztián

Németh Krisztián, az FC DAC ifjúsági sportigazgatója vall arról, mit jelent számára magyarnak lenni.

Éljünk a lehetőséggel!

Fontos számomra, hogy nyomatékot adjak a véleményemnek. Ezért rendszeresen részt veszek a parlamenti, helyhatósági és megyei választáson is. Örömmel bekapcsolódok napjainkban a 2021-es szlovákiai népszámlálás folyamatába is.

Először zajlik a népszámlálás elektronikus úton. Azon a véleményen vagyok, hogy felelősségünk ösztönözni ismerőseinket, barátainkat a részvételre és segíteni azokat, akiknek a technika ördöge nehézségeket okoz. Jövőnk szempontjából fontos, hogy naprakész adatok alapján olyan döntések szülessenek, melyek előrelendítik régiónkat, magyar közösségünket.

S mit jelent számomra magyarságom? Nem könnyű szavakba önteni. Magyar szülők családjába születtem a Csallóközben. Ennél is fontosabb, hogy családom, óvó nénieim, tanítóim megszeretették velem a magyar nyelvet, kultúrát, irodalmat, zenét, a magyar életformát. Ezen keresztül életem alappillérévé vált a küzdés, a soha nem adom fel hozzáállás. Mert számomra ez jellemzi nemzetünket a történelem viharaiban. Ez a mentalitás és a hitem segített át minden akadályon, úgy a magánéletemben, mint a sportban is. Háromgyermekes apaként, feleségemmel is ebben a szellemben neveljük gyerekeinket, és elsősorban őmiattuk fontos számomra, hogy hallassuk hangunkat. Éljünk a lehetőséggel!

Németh Krisztián,
az FC DAC ifjúsági sportigazgatója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?