Mikulec e hét végéig eldönti, hogy kinevezi-e Kovaříkot a rendőrség élére

Roman Mikulec
Pozsony |

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter e hét végéig eldönti, hogy kinevezi-e Peter Kovaříkot országos rendőrfőkapitánynak. Hozzátette: figyelembe fogja venni a parlament védelmi bizottságának ajánlását.

„Mindkét pályázót kiváló jelöltnek tartom. Mindkét jelölt esetében felsorolhatók pozitívumok és negatívumok is, mindkettő tud eredményeket felmutatni. Szeretném még átgondolni ezt az egészet” – jelentette ki újságírók előtt Mikulec, hozzátéve: nem akarja húzni az időt, de mindenképpen át akarja tanulmányozni a két jelölt koncepcióját és javaslatait, melyeket a bizottság előtt mutattak be.

Mikulec mindenkit biztosított afelől, hogy a kormány biztosan nem fogja mérsékelni a szélsőségesség elleni küzdelmet, ennek éppen a fordítottja fog történni. Hozzátette: inkább arról van szó, hogy tehermentesíteni akarják a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséget (NAKA) azáltal, hogy az extrémista kihágások egy részét a járási vagy kerületi parancsnokságokra bíznák. A NAKA a súlyos bűncselekményekkel foglalkozna.

A parlament védelmi bizottsága Peter Kovaříkot jelöli országos rendőrfőkapitánynak. Erről hétfőn döntöttek szavazással a bizottsági tagok, miután meghallgatták a két pályázót, Kovaříkot és Hamran Istvánt. A rendőrfőnököt a belügyminiszter nevezi ki. Kovaříkra tíz, Hamranra hat képviselő szavazott.

Az országos rendőrfőkapitány helye azután üresedett meg, hogy Milan Lučanský lemondott a tisztségről. Szeptembertől ideiglenesen Peter Kovařík vezeti a rendőrséget. Hamran az Országos Rendőr-főkapitányság egyik különleges egységének parancsnoka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?