Teremtsünk melegebb légkört!

hazsnos

Az ünnep elhalkultával a karácsonyi dekoráció visszakerül abba a dobozba, amelyből menetrendszerűen november végén előkerül. A domináns piros szín helyett új árnyalatok költöznek be otthonainkba. Hogy a tavasz érkezéséig se legyen kopár a környezetünk, mutatunk néhány hasznos tippet, mivel dobható fel a téli lakás!

1. Fényfüzérek, gyertyák

Az adventi ünnepkör után is maradhatnak a megszokott, ugyanakkor visszafogott fények. A fényfüzérek esetében ajánlatos egyszínű, meleg árnyalatú világítást választani. A könyvespolc megvilágítása remek ötlet lehet: ezzel kihangsúlyozhatjuk otthonunknak azokat a részleteit, amelyeket kiemelten kedvelünk. A gyertya pislákoló lángja bensőséges hangulatot áraszt, így ajánlatos meghagyni egészen a tél végéig, ám arra mindenképpen ügyeljünk, hogy ne kerüljön gyúlékony tárgyak közelébe, és még úgy se hagyjuk magára. Arra is figyeljünk, hogy a különböző illatosított gyertyák káros vegyi anyagokat párologhatnak ki, amivel fejfájást, sőt súlyosabb esetekben mérgezést is okozhatnak. A dekorvilágítás esetében hatványozottan igaz a mondás, mely szerint a kevesebb néha több.

2. Kellemes érintésű textíliák

A hosszú téli esték elengedhetetlen kelléke a meleg, puha takaró. Számos anyag, minta és színkombináció közül választhatunk: a neutrális szobabelső esetében sokkal nagyobb a variálhatóság. Fehér falakhoz és világosabb színű kanapéhoz szinte bármilyen textíliát választhatunk, így évszakhoz, kedvünkhöz illően tudjuk alakítani a nappalinkat.

3. Dekoráljunk fával!

Egyszerű, ám rendkívül nagyszerű és mutatós eleme lehet otthonunknak a fából készült dekoráció, minta. Ha van kandallónk, sokkal könnyebb a dolgunk, mivel a fa, mint használati tárgy és díszítőelem, téli napjaink jellegzetes részévé válik. Ha nincs kandallónk, akkor dekorációs célt szolgáló tárgyak, minták segítségével tudjuk elérni a kívánt téli hatást.

4. Pillanatképek és hangulatfotók

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a család fotóarchívumából számos kép áll rendelkezésünkre, használjuk fel őket mindennapi díszítőelemként. Évszakhoz illően váltogassuk legkedvesebb emlékeinket. Rengeteg lehetőséget tartogathat az ízléses képkeretbe csomagolt pillanat: egy régi fekete-fehér téli fotó egyedi, utánozhatatlan hangulatot kölcsönöz otthonunknak. Ha mégsem állnak rendelkezésünkre régi fotók, válogassunk össze olyan képeket, melyek a leghidegebb évszak lényegét, hangulatát ragadják meg.

5. Inspiráljon a természet!

Semmit sem ronthatunk el, ha egy piros színű bogyós ággal dekoráljuk az étkezőasztalt, a nappalit. A kreativitás nemcsak saját ötleteink nagyszerűségétől függ, hanem az alkalmazkodást is magában rejti. Ennek jegyében alkalmazkodjunk a környezetünkhöz, válasszunk olyan dekorációt, amellyel télen is természetes hatást érünk el.

Tippünk: a kevesebb szinte mindig több!

Egyes színek, dekorációs elemek kiválasztásánál mindig az összhatást vegyük figyelembe. Időközben ne térjünk el – nagyon – az elképzelésünktől, tartsuk magunkat ahhoz, amit a dekorálás elején kitaláltunk, elképzeltünk. A rengeteg díszítőelem, tárgy felhalmozása giccses hatást kelthet: ne csússzunk át a másik végletbe.

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?