Gútán a kistelepülések lakosait is fogadják majd a teszteléskor

Gúta
Gúta |

Javában zajlik a tesztelésre való felkészülés a Komáromi járás második legnagyobb városában is. Gútán fogadják majd Ifjúságfalva és Bogyarét lakosait.

Korareggeltől ezzel foglalkozunk“ – mondja hétfő délután két óra körül Horváth Árpád gútai polgármester, amikor az országos tesztelés részleteiről kérdezzük. Véleménye szerint felkészülten várják a hétvégét, dacára a „rengeteg kérdőjelnek“.

A tesztelőhelyek számát tekintve Komáromhoz hasonlóan ők is számolnak a már meglevő tesztelőállomás bejáratódott működésével, amely a Béke utcán található, s a következő munkanapokon folyamatosan üzemel. Ott körülbelül 1000 ember abszolválhatja a vizsgálatot péntekig. Szombaton és vasárnap 9:00 és 17:00 között pedig öt szűrőállomást nyitnak gyakorlatilag ugyanazokon a helyeken, ahol ősszel is. Ezek üzemeltetését a Béke utcai mintavételi pontot működtető Peter Bakič-csal együttműködve végzik majd. Horváth szerint elképzelhető, hogy eletronikus előjegyző rendszert is fognak használni, ez a következő napokban derül majd ki. A tumultust egyenlőre a már korábbi módszer szerint próbálnák elkerülni, vagyis városrészek és utcák szerint külön időszakokban fogadnák a lakosokat.

Jelenleg is zajlik a teszteléshez szükséges egészségügyi és adminisztratív munkaerő toborzása. A város raktárait pedig kedden töltik fel a megfelelő mennyiségű védőeszközzel és fertőtlenítőszerrel mintegy 2-3000 euró értékben. A tesztek leszállításáról már megkapták a tájékoztatást a Járási Hivataltól.

Mivel a várossal szomszédos Bogyarét és Ifjúságfalva kis lélekszámú települések, ezért megegyeztek a gútai városvezetéssel abban, hogy az ottani lakosok is Gútára mennek teszteltetni magukat.

Horváth Árpád arról is tájékoztatott, hogy több cég saját szervezésben fogja szűrni az alkalmazottait, a Gúta Service közvállalat ezt már meg is tette – így ettől is azt várják, hogy mérsékelni fogja a hétvégére várt nagyobb számú tömeget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?