14 koronavírusos pácienst ápolnak a rimaszombati kórházban

rimaszombati kórház
Rimaszombat |

A rimaszombati Svet zdravia kórházban jelenleg 14 koronavírusos beteget ápolnak – tudatta Jana Fedáková, a Svet zdravia kommunikációs specialistája.

Fedáková elmondta, hogy a 14 betegből négynek van szüksége mesterséges lélegeztetésre, a többiek oxigénes kezelést kapnak. A koronavírusos betegek száma nagyságrendileg nem változott a tavalyi év végéhez képest, akkor is kb. ennyien voltak. A rimaszombati kórház Covid-részlegén összesen 45 férőhely van. A szóvivő az is közölte, hogy a kórház 14 alkalmazottja van házi karanténban. A dolgozók közül már 245-en megkapták a koronavírus elleni oltást, ezen a héten pedig új vakcinák érkeztek, így tovább folytatódik az alkalmazottak beoltása.

Hétfőtől regisztrálni kell a teszteléshez

A kórház azt is tudatja az érdeklődőkkel, hogy hétfőtől (január 18.) a Svet zdravia által fenntartott mobil antigénes tesztelőpontra is előzetesen regisztrálni kell. A regisztráció egy elektronikus űrlap kitöltésével történik a www. korona.gov.sk honlapon, minimum 24 órával a tesztelés előtt. A Šrobár utca 2 alatt található tesztelőpont minden hétköznap 07:00 és 15:00 között várja az érdeklődőket. A másik rimaszombati tesztelőpontnál, mely a Temető utcában található, szintén előzetes regisztráció szükséges, ez 10:00-18:00 között van nyitva hétfőtől péntekig.

(tasr, hn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?