Jóízű ünnepi diéta. Kovács Katalin receptjei

Jóízű ünnepi diéta. Kovács Katalin receptjei

Kovács Katalin receptjei

Paradicsomos lazac

Hozzávalók: 50 dkg lazac, só, szárított rozmaring, 2 dl víz, 40 dkg paradicsompüré.

A lazacot megmossuk, megtisztítjuk, porciózzuk, majd mindkét oldalát besózzuk és megszórjuk rozmaringgal. A szeleteket szárazon megpirítjuk először a bőr nélküli oldalukról, majd kicsit tovább a bőrös felükről is, hogy teljesen puhára süljenek. A megsült lazacot kivesszük, melegen tartjuk. A serpenyőbe, amelyben a halat sütöttük, beleöntjük a paradicsompürét, s összefőzzük vízzel, sóval és rozmaringgal. 1 perc múlva visszatesszük rá a lazacot, s még 5 percig főzzük.

 

Erdei gyümölcsös-túrókrémes szelet

Hozzávalók – tészta: 4 tojás, 4 ek. grízes liszt, 2 ek. porcukor; túrókrém: 50 dkg zsírszegény kenhető túró, 2 vanília ízű szójás puding (Alpro Soja), 1 ek. porcukor, 1 cs. vanília ízű pudingpor (főzés nélküli); gyümölcszselé: 40 dkg vegyes erdei gyümölcs (szamóca és málna), 2 dl víz, 2 ek. porcukor, 2 cs. zselatin (vagy málna ízű pudingpor).

Tészta: A tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd lassan hozzákeverjük a fehérjékből vert kemény habot is. Sütőpapírral bélelt (30 x 40 cm-es) tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a tésztát másik, tiszta sütőpapírral bélelt magasabb szélű tepsibe tesszük.

Krém: A túrót, a szójapudingot, a porcukrot jól összekeverjük (lehet mixerrel), hozzáadjuk a főzés nélküli pudingport, újra jól átkeverjük, rögtön a tésztára kenjük, és újra lehűtjük.

Gyümölcszselé: A megmosott gyümölcsöt cukros vízben megfőzzük (kb. 15 perc), majd levesszük a lángot, beleszórjuk a zselatint, és még 1 percig főzzük (vagy ahogy a zselatin csomagolása írja); kevergetve lehűtjük, és ráöntjük a túrókrémre. A süteményt a hűtőben tartjuk, és csak másnap szeleteljük.

 

 

Kókuszgolyók kandírozott papajával

Hozzávalók: 5 db szójaszelet (-rúd), 15 dkg babapiskóta, 5 dkg kandírozott papaja, 1,5 dl zsírszegény tej, 10 dkg kókuszreszelék + a beforgatáshoz.

A kókuszreszeléket tejben megfőzzük (5–8 perc), hogy ne legyen száraz; leszűrjük, kihűtjük.

A papaját felaprítjuk, hozzáadjuk a darált piskótát, a kihűlt kókuszt, a durvára reszelt szójaszeleteket, és jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk belőle, kókuszreszelékbe forgatjuk, majd papírkosárkákba rakjuk, és tálalásig a hűtőben tartjuk őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?