Vendégségben a VASÁRNAP: Mákvilág Paton

vendégségben

Nem csak bejgli készülhet a mákból, hanem mákolaj, mákolajos szappan, gluténmentes mákos süti és mákos szesz is – tudtuk meg a pati Pém családnál. A hagyományos kék mákon kívül van fehér és barna mákjuk, és egy zsákra való tervük is, nem csak a mákkal.

Pat községet legtöbben a helyi termálfürdőről ismerhetik, vagy arról, hogy ez Szlovákia legdélebbi települése. Az utóbbi években a termelői piacokon és a közösségi portálon is fel-feltűnik a Pemak márkanév, amely egy helyi családi vállalkozás. Pém Bálint és felesége, Jana egy borongós novemberi délelőttön mutatták meg nekünk, mekkora, pontosabban mennyi mákjuk van, és abból mi minden készülhet.

Ki szerettette meg velük a mákot? Hogyan kerültek kapcsolatba vele? Milyen a családi vállalkozásuk? Milyen a karácsony előtti szezon? Hogyan daráljuk a mákot? Hogyan kerül a mák a termőföldről a polcokra? Mi minden készülhet mákból? Milyen a fehér mák? Milyen terveik vannak még?

Veres István riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapnak az ünnepi Vasárnapban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?