Mivel díszítsük a mézeskalácsot?

mézeskalács

Ha nem tervezzük a mézeskalácsok díszítését, a tetejüket sütés előtt kenjük le tojásfehérjével, hogy fényesek legyenek.

Fehér cukormáz: Verjünk fel négy tojásfehérjét, amihez folyamatosan szórjunk 20 dkg porcukrot, majd adjunk hozzá néhány csepp citromlét, és habverővel keverjük keményre. Habzsákból vagy nejlonzacskó levágott sarkán keresztül kis nyomással kontúrvonalakat rajzolunk vele a mézeskalácsokra.

Cukormázbevonat: Ha a mézeskalács egész felületét be szeretnénk vonni, hígabb masszára van szükségünk, azaz a tojásfehérjét kevesebb cukorral és citromlével verjük krémesre. A mázhoz ételfestéket is keverhetünk, de kakaóporral vagy gyümölcslével is megfesthetjük.

Magvak: A nyers mézeskalács-figurákat kenjük meg tojásfehérjével, és erre szórjunk kisebb magokat (mák, szezámmag).

Dekorcukor: A kisült mézeseket arany- és ezüstszínű gyöngycukorral vagy különböző színű és formájú dekorcukrokkal is díszíthetjük. Ragasztóként olvasztott cukrot vagy cukormázat használjunk.

Marcipán: Kinyújtott marcipánból kés vagy karácsonyi kiszúrók segítségével különböző formákat vághatunk ki, amelyeket cukormázzal rögzíthetünk a mézeskalácsokra. A marcipánt előtte összegyúrhatjuk ételfestékkel is.

Csokimáz: A felolvasztott étcsokoládéhoz vagy a tortabevonóhoz adjunk egy kevés vajat vagy pár csepp olajat is, hogy fényes legyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?