Drágábban tankolhatunk

tankolás
Pozsony |

Az elkövetkező napokban az üzemanyagok további drágulására számíthatunk.

A benzin.sk üzemanyagportál adatai szerint Szlovákiában az elmúlt napokban a 95-ös oktánszámú benzin literjét átlagosan 1,17, a gázolajét 1,04 euróért tankolhattuk. Csak összehasonlításképpen: tavaly december elején a 95-ös benzin literjéért 1,32, a gázolajért 1,23 eurót fizettünk. Az egy évvel korábbihoz képest ez így még mindig jóval kedvezőbb ár, az elkövetkező napokban azonban további drágulás várható.

A Szlovákia számára is mérvadó Brent típusú nyersolaj hordónkénti (159 liter) ára kedden 46 dollár körül mozgott, míg egy hónappal ezelőtt 36 dollár körüli áron kereskedtek vele.

„A drágulás mögött a piaci szereplők koronavírus-járvánnyal kapcsolatos növekvő optimizmusa áll, az elmúlt napokban ugyanis több vakcinagyártó is jelentős előrelépésről számolt be”

– nyilatkozta Jana Glasová, a Postabank elemzője. A Goldman Sachs jövőre például már 65 dolláros olajárra számít, miután szerintük a vakcinák megjelenése segít a kereslet emelkedésében. „A kőolaj világpiaci árának a növekedése természetesen a szlovák töltőállomások árain is meglátszik majd, az elkövetkező időszakban így újabb drágulásra számíthatunk” – tette hozzá Glasová.

Magyarországon már mától nőnek az árak. A holtankoljak.hu portál szerint a benzin ára bruttó 4 forinttal, a gázolaj átlagára pedig 5 forinttal emelkedik. A magyarországi kutakon a 95-ös benzin literenként mától így átlagosan 362 forintba (kb. 1,02 euró), a gázolaj pedig 383 forintba (kb. 1,08 euró) kerül. A magyarországi üzemanyagárak egyébként már november 13-a óta emelkednek.

(mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?