Csütörtökre napolták el a főügyészjelölt-választást

parlament k
Pozsony |

Ismét elhalasztották a parlamenti főügyészjelölt-választást, arra csak csütörtökön (december 3.), 17 órakor kerülhet sor. A szavazás elnapolásáról hétfőn (november 30.) döntött a koalíciós tanács. Az információt Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnöke tette közzé a közösségi hálón.

A szavazást múlt héten egyszer már elhalasztották, miután a koalíciónak nem sikerült megegyeznie egy közös jelöltben. Eddig úgy volt, hogy a főügyészjelölt-választásra kedden, december 1-jén kerítenek sort.

A főügyészi posztnak hét várományosa van. A pályázók a jelenleg is a Főügyészségen dolgozó ügyész, Jozef Čentéš, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyészei, Ján Hrivnák, Tomáš Honz, Ján Šanta és Maroš Žilinka, továbbá Rastislav Remeta, a Besztercebányai Kerületi Ügyészség ügyésze, valamint Juraj Kliment, a Szlovák Legfelsőbb Bíróság bírója.

Az előző főügyész, Jaromír Čižnár hétéves megbízatási ideje július 17-én járt le. A vonatkozó jogszabály értelmében Čižnár addig a Főügyészség élén maradhatott volna, amíg az utódja át nem veszi a helyét. Néhány nappal a megbízatási ideje lejárta után azonban kérvényezte Zuzana Čaputová államfőtől a felmentését, amely augusztusban történt meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?