Karácsony az otthonunkban

karácsony

Hogyan tehetjük hangulatossá az adventi időszakot? Úgy, ha minden érzékszervünkre hatunk.

Látás

Gyertyákkal, fényfüzérekkel igazán meghitté tehetjük az otthonunkat. Ha félünk a gyertyától, attól, hogy valami baj éri otthonunkat – főleg, ha kisgyerekek is vannak körülöttünk –, válasszunk ledgyertyát. Ezek az elemre működő mécsesek szinte megszólalásig hasonlítanak a valódira, sőt olyan is van, amelyik úgy pislákol, mint az igazi láng.

Hallás

Karácsonyi dalokat karácsonykor hallgassunk. Meglehetősen furcsa is lenne, ha nyáron a medence szélén ücsörögve csendülne fel a Mennyből az angyal. Most van itt az idejük, élvezzük ki őket, és idézzük meg a karácsonyt.

Szaglás

Ha ledgyertyák helyett valódiakat használnánk, válasszunk illatosakat. Kapni már olyat is, amelynek fenyőfa vagy sütemény illata van. Ha nem szeretjük az illatos gyertyákat, akkor vágjunk fel egy narancsot, és a szeleteket tegyük száradni a radiátorra. Esetleg szurkáljunk szegfűszeget egy narancsba. Ennek igazán karácsonyi illata van.

Ízlelés

A sütésben nemcsak a végeredmény élvezetes, a folyamat is, no meg a közben terjedő finom illatok. Ne karácsonyra süssünk tízfélét, hanem már az adventi időszakban is. Így karácsonyra sem kell annyi édesség, és az érzés is meglesz, hogy sokkal tovább tart az ünnep.

Tapintás

Kézműveskedjünk. Horgoljunk díszeket, készítsünk képeslapot, gyártsunk házilag készített karácsonyi ajándékokat, dekorációkat. Az igazán profik mézeskalácsból készült házikót is süthetnek, sőt akár az adventi koszorú és készülhet ebből az édes finomságból.

A teljes írás a Téli kalauz mellékletben jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?