Matovičéknak csökkent, Pellegrini és Sulík pártjának nőtt a támogatottsága

Peter Pellegrini
Pozsony |

A Focus ügynökség novemberi felmérése szerint továbbra is a Peter Pellegrini vezette Hlas a legerősebb párt, a szavazatok 19,1 százalékát szerezné meg.

Továbbra is Peter Pellegrini pártja nyerte volna a parlamenti választást, amennyiben azt novemberben tartották volna. A Hlas a szavazatok 19,1%-át szerezné meg, míg mögötte Igor Matovič pártja áll 14 százalékkal. A harmadik helyen a Richard Sulík vezette SaS végzett 12,1 százalékkal – derül ki a Focus felméréséből, amely a Markíza megbízásából készült november 18. és 25. között, 1 004 személy bevonásával.

A parlamentbe került volna a Marian Kotleba nevével fémjelezett ĽSNS is, a szavazatok 9,6 százalékát tudva magáénak. Őket a Smer (9,5%), a Sme rodina (6,1%), a Progresszív Szlovákia (5,9%), valamint a KDH (5,1%) követte volna.

&utm_campaign=embed" style="border:none;" allowfullscreen>

 

A felmérés szerint 4,1 százalékkal végzett volna Za ľudí párt. Az MKP októberhez képest 0,1 százalékpontot erősödve most 3,3 százalékon áll, míg a Híd az októberi 2,4 százalékról 2,1 százalékra esett vissza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?