Diego, a nápolyi isten

Párkány maradona
Párkány |

Istenként tisztelik, valóságos kultusz övezi a személyét – mondja Folk Róbert, párkányi olvasónk, aki tavaly nyáron, Nápolyban fényképezte le ezt a falirajzot Diego Maradonáról.

Az egyik mellékutcában, sikátorban jártam, amikor egy garázs falán teljes életnagyságban „jött szembe“ Maradona. A mai napig szentként imádják őt a városban. Távolabbról is le szerettem volna fényképezni a rajzot, de ahhoz szűk volt az utca“ –taglalta olvasónk.

Az elhunyt futballzsenit a városban valóban istenként emlegetik és most a nápolyi stadiont is róla nevezik el. A futballsztár kultusza akkora, hogy például a levágott hajtincsét és az üvegcsébe foglalt könnyeit is oltárokon őrzik. Salvatore Siviero sportújságíró, aki már kissrácként is imádta Maradonát, a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, a Maradona-kultusz annyira él, hogy a mai napig Diego, Diego! –t skandálnak a szurkolók a stadionban. „Nekünk ő a világ legjobb játékosa, és örökre az is marad“ – fűzte hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?