Köldökzsinór, amely gyermekét akár felnőtt éveiben is támogathatja

Koldokzsinor

Magyarországon már számos támogatást bevezettek annak érdekében, hogy ösztönözni tudják a gyermekvállalást. De mi a helyzet a külhoni magyarokkal?

Külhoni magyarként 2018-ban új elemet fedezhettünk fel lehetőségeink tárházában, elindult ugyanis a Köldökzsinór program.

Ennek lényege, hogy bárhol is éljünk a világban, mindenképpen igényelhetünk magyar állampolgársággal vagy magyar igazolvánnyal rendelkező gyermekünk után anyasági támogatást és életkezdési támogatást.

Ez a két lehetőség 106.625 forint plusz pénzt jelent. A 42.500 forintos életkezdési támogatáshoz ugyanakkor gyermekünk 18 éves koráig nem férhetünk hozzá.

Biztos jövő, határok nélkül

A két támogatási összeget kérhetjük egyidőben vagy külön-külön is egy formanyomtatvány kitöltésével, amit ezután az illetékes magyar külképviseleteken kell leadni, vagy postázni a Magyar Államkincstárnak.

A 42.500 forintos támogatás ugyanakkor csekély segítség gyermekünknek, amikor önálló életet kezd. Ezért a pénz gyarapításához érdemes Babakötvényt is nyitni,  ahol, vagyonunk infláció feletti kamatokkal növekszik.

Óriási előnye, hogy nincs semmilyen költsége, sem kötelezően befizetendő minimum összeg. Ám ha bizonyos rendszerességgel be tudunk dobni valamennyi pénzt gyermekünk jövőjének perselyébe, máris sokat tettünk azért, hogy fiatal felnőttként könnyebben vágjon bele a nagybetűs életbe.

Befizetéseink után ráadásul plusz támogatás is érkezik a magyar államtól, amely évente maximum 6 ezer forinttal növeli a megtakarítás értékét. A további részleteket szakértőink segítenek tisztázni.

Éljünk a lehetőséggel!

Egy gyermek érkezése már az első hónapokban jelentős kiadásokkal jár, ezért minden segítség számít. Ha pedig adott a lehetőség, hogy szlovákiai magyarként is plusz pénzhez jussunk, miért ne élnénk vele?

Gyermekünk is hálás lesz majd, ha egyszer elmeséljük neki: minden követ megmozgattunk a biztos jövője érdekében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?