Nyertes pályázatból új berendezés

Az új berendezésnek köszönhetően most már minden pályát öntözni tudnak.
Párkány |

Új öntözőberendezést építenek ki és helyeznek üzembe a Párkányi Városi Sportegyesület futballpályáján. A beruházás összértéke 18 ezer euró, ebből tízezer eurót pályázaton nyertek a Szlovák Labdarúgó Szövetségtől.

Nyertes pályázatnak köszönhetően már jövőre is egyszerre és folyamatosan tudják öntözni, gondozni a helyi városi sportegyesület pályáit – értesült lapunk Tóth Zoltántól, a Párkányi Városi Sportszervezet igazgatójától. „2019 nyarán írt ki a Szlovák Labdarúgó Szövetség egy pályázatot a stadionok felújítására és fejlesztésére. Mi 50 ezer euró értékben pályáztunk és 10 ezer eurót sikerült nyernünk. Ebből az összegből a napokban új öntözőberendezést telepítettünk. Nagy segítség ez, mert így folyamatosan és párhuzamosan tudjuk öntözni a fő pályát és az edzésre használt pályánkat is, mert a régebbi berendezést ott használjuk majd. Így most már napi szinten tudunk öntözni és ez a gyep minőségét javítja“ – taglalta a helyzetet az igazgató. Párkány 8 ezer euróval járult hozzá a fejlesztés költségeihez. Tóth Zoltán elmondta, terveik közt szerepel a stadion tribünjének, kispadjainak és korlátainak felújítása is, ezt szintén pályázati pénzből szeretnék megvalósítani.

Sportolnak a COVID idején is

A sportélet a járvány ideje alatt sem halt meg Párkányban. A szabályokat és a létszámkorlátozást betartva több szakosztály folytatja tevékenységét. „A jelenlegi szabályzás szerint hat sportolónk tartózkodhat egyszerre egy pályán. Tehát súlyemelésben, ökölvívásban, asztaliteniszben és teniszben tartunk edzéseket, A labdarúgás és a kézilabda esetében pedig hatos csoportokat alakítottunk ki, ezeken belül folyik kisebb csapatmunka. Nem az igazi, de például az úszókkal ellentétben mégis tudunk edzeni, továbbra is. A versenyek természetesen szünetelnek“ – fejtette ki Tóth Zoltán igazgató. A Párkányi Városi Sportegyesület legutóbb a Sporthotel épületének földszintjét, az öltözőket, zuhanyzókat és a külső lépcsőszerkezetet újította fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?