Recept: Fügés-ricottás muffin

muffin

Hozzávalók: 30 dkg (aszalt) füge, 8 dkg méz, 25 dkg félgrízes liszt, 2,5 tk. sütőpor, ½ tk. szódabikarbóna, 1 tk. fahéj, 1 csipet só, 1 csipet szerecsendió, 0,8 dl olaj, 25 dkg ricotta, 2 tojás, 1 púpos ek. tejföl, 3 friss füge.

 

A 30 dkg fügét feldaraboljuk, és egy lábasban picit összefőzzük. Hozzáadjuk a mézet, plusz két ek. forrásban lévő vizet. Elkeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.

A lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, szerecsendiót és fahéjat egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a fügés keveréket, olajat, ricottát, tejfölt és a 2 tojást, jól összedolgozzuk, majd a masszát papírkosárkákkal bélelt (vagy kivajazott) muffinformákba töltjük. A 3 friss fügét negyedeljük, és mindegyik muffin tetejére teszünk egy darabot. 180 fokra melegített sütőben kb. 20 percig süljük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?