Csak a tesztelésen átesett szülő kísérheti óvodába a gyereket

Óvodai gondok
Érsekújvár |

Az őszi szünet idején, hétfőn is üzemeltek az óvodák, de néhány helyen nem tudtak minden óvodai csoportot megnyitni, mert a hétvégi tesztelést követően néhány alkalmazott karanténba került. 

Akadtak tájékozott szülők, de olyanok is, akik nem kísérték figyelemmel a hétvégi történéseket és csodálkoztak azon, hogy kérik tőlük a teszteredményeket. Léván az egyik óvodás kislány édesanyja felháborodottan számolt be arról a közösségi oldalon, hogy amikor reggel nem tudta felmutatni a teszteredményét, mert azt otthon felejtette, hazaküldték a gyerekével együtt. Egy másik, ugyancsak lévai édesanya úgy reagált, hogy ő sem vitte magával a tesztet, de amikor hazaért, otthonról átküldte az óvónőnek a lefotózott teszteredményt. Érsekújvárban a Cirill és Metód utcai óvodában három szlovák és egy magyar vegyes korosztályú csoport van.

Iveta Zajičeková igazgatónő elmondta, egy óvodai csoportot nem tudtak megnyitni ezen a héten, mert az egyik alkalmazottjuk karanténban van. A mintegy kilencven gyerekről gondoskodó városi fenntartású óvodában már hétfőn kifüggesztették a jelenleg érvényben lévő rendeleteket a bejárati ajtókra, hogy a szülőket tájékoztassák. Az óvodák vezetői ugyanakkor elvárnák, hogy a szülő is felkészüljön, és így elkerüljék az esetleges félreértéseket.

„Kénytelen voltam hazaküldeni egy apukát a gyerekével, mert nem vett részt a hétvégi tesztelésen. Kiderült, hogy a feleségének van negatív antigén tesztje, megkértem, hogy legközelebb inkább az anyuka hozza a gyereket az óvodába, és akkor nem lesz gond. Tekintettel kell lennünk a gyerekekre, a többi szülőre és az óvoda alkalmazottaira”

– hangsúlyozta Iveta Zajičeková.

Az oktatási minisztérium ajánlására az óvodák vezetése arra kéri a munkanélküli és a gyermekgondozási szabadságon lévő szülőket, hogy ha nem feltétlenül szükséges, maradjanak inkább otthon az óvodás gyerekek. Az óvoda területére nem engedhetik be azokat a szülőket sem, akik nem vettek részt a tesztelésen. Halász Ágota, a Csodaország Polgári Társulás alapítója, a magán óvoda vezetője elmondta, a szülők együttműködnek az óvodapedagógusokkal, akadt édesapa, aki már vasárnap átküldte neki a lefotózott teszteredményeit, hogy biztosan jöhessenek a gyerekkel. A többi szülő is gond nélkül bemutatta érkezéskor a teszteredményét.

A tapasztalt óvodapedagógus elmondta továbbá, hogy a korábbi évekhez viszonyítva a szülők sokkal jobban odafigyelnek arra, hogy a náthás, köhögős, kezdő megfázással küzdő gyereket ne vigyék közösségbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?