Matovič: Kellemes volt olvasni a bírók őrizetbe vételéről szóló híreket

Igor Matovič

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő azt mondta, nagyon kellemes olvasmányt jelentettek a mai kormányülés közben a bírók letartóztatásáról érkező hírek. „Megígértük az embereknek, hogy a törvények mindenkire egyformán fognak vonatkozni. Hogy a rendőrök és az ügyészek szabad kezet kapnak és a bűnözők nyomába eredhetnek” - mondta a kormányülés után Matovič.

Hozzáfűzte, reméli, egyszer sikerül „megtisztítani” Szlovákiát, és ez a folyamat a következő hetekben is folytatódik.

A Za ľudí üdvözli az igazságszolgáltatás megtisztítását. A párt szerint határozott választóvonalat kell húzni a korrupt rendszer és azok között, akik becsületesen végzik a munkájukat.

Egyesek a korrupció, a manipuláció és a hatalommal való visszaélés, a személyes haszonszerzés eszközévé tették az igazságszolgáltatást

- mondta Veronika Remišova, a párt elnöke, miniszterelnök-helyettes.

Remišová szerint egy szervezett, korrupt rendszerről beszélhetünk, amely nemcsak az egyes személyek kudarcáról szól, hanem arról is, hogy „bűnszervezetként működtettékt igazságszolgáltatás rendszerét“.

Ezért főleg az új és a régi Smer politikusai voltak felelősek, akik nemcsak hogy tolerálták, hanem védték is ezt a rendszert

- mondta. Remišová párttársa, Juraj Šeliga, a parlament alelnöke szerint a Smer-SD-kormány felelős azért, hogy az igazságszolgáltatást a korrupció uralta, maffiamódszerekkel működtették és elnyomták az igazságosságot.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) több személyt őrizetbe vett a Vihar (Víchrica) fedőnevű akció keretében. A TASR-nek ezt Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője erősítette meg azzal, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában nem szolgálhat bővebb információkkal.

Több média arról számolt be, hogy a rendőrség bírókat vett őrizetbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?