Van, amikor azt érzed, nehéz

szomoru

A feladat, a gondolat, a teher, ami nyomja a válladat, a hátadat. Érzed, hogy húz a lábad, hogy nehézzé válik a létezés, a lélegzet. Üzen a test, küldi a jelzést, hogy itt valami nincs rendben. A test által kapod az utolsó jelzéseket.

Mert amikor már ott fáj, amikor már megjelenik igazi valóságában a fájdalom, az mindig az utolsó pillanat. Arra, hogy rendezd, amit nem rendeztél.

A kérdés már csak az, vajon tudod-e, mivel van dolgod? Mersz-e szembenézni önmagaddal, kívülről rátekinteni magadra, az életedre, arra a helyzetre, ami nehéz. Sohasem más a hibás, a bűnös, a gonosz, nem a másik követi el velem vagy ellenem azt, amit én felrovok neki, hanem én magam. Azáltal, hogy engedem neki, azt tegye, mondja, amit. Felelősségvállalás és őszinteség. Vállalom-e ezért a felelősséget (önmagamért), és őszintén képes vagyok-e szembenézni magammal?

Ha igen, a nehéz is könnyűvé válik. Nem azért, mert a helyzet megélése egyszerű számodra, hanem mert felsóhajthat a lélek. Lélek – lélegzet. Végső soron ugyanis, amikor már a test jelez, amikor már nehéz, amikor már fáj, ugyanaz jelez, de az üzenetet a lélek küldi. Jelzi, hogy eddig igyekezett, hogy hallgass, figyelj rá, az út nem pont az, amit ő szeretne, te pedig nem tetted, elnyomtad, elhallgattattad. De a lélek nem tud hallgatni, neki feladata van, amit teljesítenie kell, így hát más formát igyekszik találni arra, hogy meghalld a hívó szót. És akkor megnyomja az utolsó gombot, a jelzést, melyre ez van írva: küldés a testnek. A betegség pedig elkezd kialakulni.

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?