Önkéntesekre van szükség Komáromban az országos teszteléshez

Komárom
Komárom |

Javában zajlik a felkészülés Komáromban is a jövő hétvégi tesztelésre – annak ellenére, hogy a hét folyamán nem kapott az önkormányzat teljes értékű útmutatást.

A más járásokban zajló hétvégi tesztelések tapasztalatai alapján még módosulhatnak a tervek – közölte a komáromi önkormányzat a hivatalos információs csatornáin. Hétfőn ettől függetlenül a városban folytatódik a lehetséges tesztelési helyek feltérképezése, amit a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) vezetői és a hadsereg képviselői végeznek.

Városi igények

Az önkormányzat részéről Keszegh Béla polgármester jelezte, hogy lehetőség szerint az óvodákban ne legyen tesztelési pont, helyettük inkább a sportcsarnokot, vagy akár más szabadtéri helyet válasszák, az iskolákban pedig jobb volna a nagyobb tereket használni. Az önkormányzat gondoskodik a fertőtlenítésről.

A polgármester pénteken RÚVZ és a katonaság képviselőin kívül találkozott a hétfőn munkába lépő új járási elöljáróval, Banai Tóth Pállal is. Közös kezdeményezésre hétfőn összeül a járási válságstáb, amelyre a komáromi kórház igazgatója is meghívást kap. Többek között a szerdán és csütörtökön postaládákba érkező Komáromi Lapokban minden szükséges információ megtalálható lesz a teszteléssel kapcsolatosan.

Önkéntesek kerestetnek

A teszteléshez az önkormányzatoknak tesztelési állomásokként két személyt kell biztosítaniuk. Ebben részt vesznek a hivatal alkalmazottai, de előfordulhat, hogy nem lesz elég önkéntes jelentkező, mivel póttagokról is gondoskodni kell. A komáromi önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy aki bármilyen formában kész részt vállalni a munkában, az jelentkezzen az info@komarno.sk címen, a levélben pedig tüntesse fel az elérhetőségét is.

Határátlépés

Keszegh Béla jelezte a központi válságstábnak, hogy az általános szabályokon túl kívánatos volna, ha mihamarabb pontos információk hangozzanak el a határátlépéssel kapcsolatosan azért, hogy a családok és az ingázók ne maradjanak bizonytalanságban, s ne okozzon ez újra fennakadást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?