Tömeges tesztelés: ennyi fertőzöttet azonosítottak szombaton

koronavírus
Árva/Bártfa |

A tömeges tesztelés második napján 2 207 koronavírus-fertőzöttet sikerült azonosítani a járvány által leginkább sújtott szlovákiai régiókban, így a Námesztói, a Turdossini, az Alsókubini és a Bártfai járásban.

A tömeges tesztelés második napján az érintett járásokban 59 613 személyt sikerült letesztelni, közülük 2 207-nél igazolódott be a vírusfertőzés – tette közzé a második nap eredményeit Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a közösségi hálón szombat este, egyúttal köszönetet mondott minden polgárnak, akik részt vettek a tesztelésen.

❗️CELKOVÉ POČTY ZA PIATOK A SOBOTU ORAVA A BARDEJOV❗️

K 20:00 hod. sme dnes otestovali 59 613 osôb, z toho 2 207 je...

Közzétette: Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO – 2020. október 24., szombat

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő szerint a próbatesztelésen eddig átesett személyek száma meghaladta a szlovákiai parlamenti választáson résztvevőkét. „Árvaiak és bártfaiak, mutassanak példát az egész országnak. Mutassák meg, hogy ez lehetséges, és hogy képesek vagyunk mindnyájan felelősségteljesen viselkedni” – mondta a kormányfő, aki aktívan is bekapcsolódott a polgárok tesztelésébe.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter szombaton több tesztelőpontra is ellátogatott. „El kell, hogy mondjam, egy valamiben mind egyformák voltak. Látni lehetett az erőfeszítéseket, az összetartozást és az együttműködést” – fogalmazott Mikulec. 

Galéria

Pénteken és szombaton a négy járásban összesen 121 518 tesztet végeztek, amellyel 4 432 koronavírus-pozitív személyt sikerült azonosítani. A fertőzöttek aránya 3,65 százalék.

Az országos tesztelés próbájaként történő tömeges tesztelés a mai napon is folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?