Rendben van minden

lelki froccs

Hányféleképpen használjuk azt a szót, hogy rend? Mit jelent nekem, és mit neked? Hol van? Kívül vagy bent? Körülöttem vagy bennem? Más várja el, vagy én törekszem arra, hogy rend legyen? Hányféle sztereotípiát kötünk ehhez a szóhoz?

Mondok néhányat: rend a lelke mindennek! Menj, és tégy rendet a szobádban! Rendben vagyunk így?

Mindegyik feltett kérdésben ott van. A tiéidben is. A kimondottakban és a kimondatlanokban is. Mi az értelmük? Hol van a helyük? Mit jelent neked ez a szó akkor, ha többféle jelentéstartalmi szempontból vizsgálod?

Rend, rendben, rendszer, rendelkezés – üzenni akar nekünk valamit, neked akarja mondani. Jogos az észrevételed, ha azt mondod, felvetéseim rendre csak kérdésekre futnak ki. Most azt kell mondanom, nem is lesz ez másként a továbbiakban sem. Hogy miért?

Mert én sokféleképpen használom ezt a szót. Mást jelent nekem, mint neked. Szerintem bent van, és nem kint. Vagy legalábbis bent kell, hogy megszülessék. Ha fordítva van, az csak álca. Néha azért kint sem árt takarítani. Szerintem így vagyunk rendben, mi emberek.

Ez az én válaszom, az, hogy mi a tiéd, csak te tudhatod. A rendet neked kell meghatároznod, hogy az olyan legyen, ami számodra elfogadható. Arra a válasz pedig benned van. Mert így van rendben minden.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?