Nemzetközi Úszóliga a Duna Arénában. GALÉRIA

Nemzetközi Úszóliga

A budapesti Duna Arénában a világ legjobb úszói – itt tartják meg a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második szezonját. Nézők nélkül rendezik meg, mi most mutatunk néhány képet.

Pénteken rajtolt a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második szezonja, amelyet a koronavírus-járvány miatt végig a busapestiDuna Arénában rendeznek meg. A finálénak eredetileg Tokió adott volna otthont, a szervezők azonban végül úgy döntöttek, hogy a magyar fővárosban zajlik a teljes sorozat, jelenti az MTI.

Az alapszakasz során tíz fordulót rendeznek, tíz csapat - közel ötven ország, több mint 300 versenyzőjének - részvételével. Közülük a legjobb nyolc kerül majd a két elődöntőbe, amelyet november 14-16-án bonyolítanak le, a finálé pedig november 21-22-én lesz.

 A versenyeket a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg, a Magyarországra érkező sportolóknak pedig az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell majd élniük.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni, míg a váltók dupla szorzóval járnak, az úgynevezett csillagszóró futamban - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - pedig akár triplázni is lehet.

Galéria

 

Hosszúék a harmadik helyen

Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen várja a folytatást a vasárnapi versenynapot követően a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén.

Ezen az összecsapáson az Iron mellett az Aqua Centurions, a DC Tride és a London Roar versenyzői találkoznak egymással, az élen utóbbi áll.

A rövidpályás viadal második összecsapásán a magyarok közül az Iron színeiben Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson Szabó Szebasztiánt (Aqua Centurions) megelőzve diadalmaskodott, míg utóbbi 100 méter pillangón nem talált legyőzőre. Hosszú Katinka 200 méter vegyesen harmadik - Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) 7. -, 200 méter háton pedig ötödik lett, utóbbi számban Burián Katalin (Aqua Centurions) hatodikként zárt. Verrasztó Dávid (Iron) 400 méter gyorson 5., 200 méter mellen 7. lett.

(MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?