Kovács Patrícia: Mi az a távolság, ahol én még magyar színésznő lehetnék. Bécs? Pozsony?

Kovács Patrícia

Önmagát megvalósítani sem akarja, csak játszani. Sokféle szeretne lenni. S nemcsak színésznőként, a magánéletében is. Párja van, kislánya. Nem is vállal többet, csupán annyit, hogy hármuk egysége ne sérüljön. 

 Akkor most összegezzünk: mennyit mutat a plusz, és mennyit a mínusz? – tette fel a kérdést Kovács Patríciának kollégánk, Szabó G. László.

Közérzetben? A magyar közhangulat többnyire felhős eget mutat. Ilyen értelemben nem biztos, hogy a helyemen vagyok. Szinte mindennap feldühít valami. Olyankor azon gondolkodom, mi az a távolság, ahol én még magyar színésznő lehetnék. Bécs? Pozsony? Aztán mindig az a vége, hogy nem, nekem itt van dolgom. Gyorsan le is kopogom!

Az interjúban szó esett családról, férjről és gyermekről, az édesanyjával való kapcsolatáról, és természetesen színházi és filmszerepekről, így a Félvilág Mágnás Elzájáról.

 

 

* Mágnás Elzát, a századforduló híres-hírhedt pesti kurtizánját formálja meg Szász Attila rendezésében, a Félvilágban. Meglehetősen pikáns a történet.

Mágnás Elza orfeumi prosti volt, akit 1914-ben megöltek. Egy gazdag osztrák faragott belőle úrinőt. Életének utolsó négy napjáról szól a film. A mai napig nem lehet pontosan tudni, hogyan halt meg, csak azt, hogy brutális gyilkosság áldozata lett. A film csupán fikció. Így is történhetett volna. Az osztrák mágnást Kulka János játssza, akivel többször voltunk partnerek. Nagyon sokat könnyített a helyzeten, hogy jó viszonyban vagyunk. Nem most mondom először: a legjobb férfi partner Magyarországon. Úgy, ahogy ő, senki nem vigyázott még rám a kamerák előtt. Egyéves volt a gyerekem, amikor elkezdtük a forgatást, és voltak skrupulusaim magammal kapcsolatban. János kedves és figyelmes volt végig. Örökké hálás leszek neki.

***

* A házasságán vagy az egyéniségén változtatott többet, hogy anya lett?

Mindketten változtunk. A szülőszobán már mindketten elbúcsúztunk attól a Gusztos Pétertől és Kovács Patríciától, akik addig voltunk.

 

Szabó G. László interjúja teljes egészében itt olvasható:

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?