Karantén és kalória. A konyha

karantén és kalória 21

Mostan színes joghurtokról álmodom...

Mostan színes joghurtokról álmodom. Pisztáciaízesítésű tejberizzsel. Egy festő lakkozik bennem. Egy éhes Keés Aranka Mária, ki szomjúhozza a szorgos méhek által gyűjtött mézédes nektarint.

A csendben surrogó – LG márkájú – hűtőgép, akár a közelítő tél, itt dorombol karnyújtásnyira, telve érdekesebbnél érdekesebb ételekkel (úgymint jégkrém, fagylalt s megannyi éhes szemnek ingere).

Viaszosvászon az asztalon, kicsordul a nyálam, hagyom. Csak a poézis gyenge írmagja nyujthat enyhet. Harmatos ajkam malaszttal teljes. Nincs már nektarint, sem balzsamomos kenet, mellyet Bengala napja főz.

Zárva a bolt is, lemegyek majd holnap, a joghurtokból nem eszem ma semmit. Nem vagyok éhes, csak a szemem enne: itt a diéta. Lehúnyom (két) szemem, nem fixírozom a hűtőt, hidegen hagy.

Jaj, roppant hideg hagymákat eszek, gondolatban. És szagolgatom őket, rosszullétig.

Oh élet! – keserű pirula, orcám hány-, de hányszor pirula! Ha belegondolok, hány inger éri az embert nap mint nap... Nem gondolni. Nem enni. Nem lenni éhes. Lelkemen nem lenni bugyi. Nem karantén. Kutya karantén. Kutya nehéz nem egybeírni a szavakat. Engedélyezek magamnak egy almát. Meg egy banánt. Egy kevés szőlőt.

kutyakarantén
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk
Kapcsolódó cikkünk

 

A sorozat első tíz része:

Kapcsolódó cikkünk

 

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?